Вулиці Луцька прибирають «дідівськими» методами. ФОТО. ВІДЕО

Вулиці Луцька прибирають «дідівськими» методами. ФОТО. ВІДЕО
Напередодні «чистого» четверга громадські активісти провели рейд вулицями Луцька, щоб побачити, як комунальники «марафетять» місто до Пасхальних свят.

Під час рейду вони побачили купи сміття на узбіччях та поодиноких двірників, що прибирають так, наче на вулиці 18 століття.

Ініціаторами акції, що відбулася у середу, 16 березня, стали громадські активісти Артем Орлов та Сергій Сивий.

Разом із журналістами вони промоніторили ситуації на основних вулицях міста і пересвідчились, що на багатьох із них лежить шар бруду, сміття та щебеню, який залишився із зими. На окремих вулицях цей бруд змели у купи та залишили на узбіччях.

За словами Сергій Сивого, величезна кількість пилюки, яка залишається на вулицях, не тільки негативно впливає їх вигляд, але й шкодить здоров’ю. Сивий пояснив, що у нього хворі легені, а після того, як двірники попідмітають, на вулицях «дихати неможливо через хмари пилюки».



На проспекті Перемоги активісти виявили не тільки шар бруду, а й навіть рештки мертвих тварин на узбіччі.



В одному із провулків вдалося знайти комунальників, які саме підмітали узбіччя. Один із них заявив, що на півміста зараз працює лише 6 двірників, а зібраний бруд викидають у найближчий сміттєвий бак. Інші ж це заперечувала та переконували, що вивозять сміття вантажівкою.


На вулиці Рівненській громадським активістам таки вдалося знайти машину, на яку саме навантажували сміття шуфлями. Артем Орлов зазначив, що таке прибирання вкрай неефективне, бо «половина сміття залишається на узбіччях».

Активісти заблокували автомобіль комунальників та вимагали,щоб ті накрили кузов тентом, адже під час руху пилюку здуває на вулиці міста і ефекти від прибирання «практично зникає».



«Місто місць не прибиралося. Ці кучі, які вони робили, згодом розвіваються вітром і загрожують нашому здоров’ю. Ви дихаєте цим брудом кожен день», - відзначив Орлов.

За його словами, такий метод прибирання загрожує самим двірникам, які працюють без респіраторів та дихають пилюкою.



Артем Орлов закликав більше лучан долучатися до ініціативи, щоб вплинути на департамент ЖКГ міськради і змусити комунальників змінити методи прибирання вулиць Луцька.

Нагадаємо, директор департаменту ЖКГ міськради Іван Кубіцький заявляв, що Луцьк прибирають повільно, бо у місті не вистачає майже половини двірників. Раніше частину міста прибирала спеціальною технікою приватна компанія, однак у міськраді відмовилися платити за її послуги, натомість вулиці довірили мести двірникам.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 39
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
місце для подвигу на луганщині! Мала Ненька за вами плаче...
Відповісти
Модці хлопці!!!!!!
Відповісти
Де збираймось, треба край цим комунальним шахраям класти!!!!! ЛЮСТРАЦІЯ!!!!!!!'
Відповісти
а ці "розумні" критики були присутні коли прибирала "модна" машина бруд на узбіччі???

такої кількості пилюки не зроблять 20 двірників одночасно.
Думайте що пишете.
Відповісти
Хочу у кам'ний вік з тобою....
Відповісти
А ти часом не пенсіоне марозматик з лавки під підїздом? Скажи внуку шо тебе інтернет сильно хвилює...
Відповісти
Щось цих режисерів не було видно під час толоки. Замість того щоб язиком мести краще б в руки взяв віник.
Відповісти
Дикунство при наявності техніки заставляти людей прибирати ручним способом - це важко і шкідливо для самих двірників. Чому комунальники не використовують техніку? До середини квітня вже не один тендер можна було провести! Економити до того, щоб двірники в кров мозолі на руках стирали? Якщо вигнати керівників з двірниками хоч на один день місто прибирати, то і люстрації не потрібно - за тиждень би тендери попроводили і договори поукладали.
Відповісти
Знову замовний репортаж. Фірма Руфусів, яка прибирала "модною технікою" гроші заробляла величезні. Якість робіт нічим некраща, ніж у двірників. І нехай Швець не проплачую замовні статті. При Шибі заробив достатньо. А Пащенку знову заробляє кошти "замовними матеріалами. А як же люстрація? Хто прокрався, той геть? Будьте послідовними.
Відповісти
звідки така інформація про замовний репортаж???
Відповісти
Я теж так думаю, навіть бачив як отой активіст разом з журналістом нічкою розкидували землю по тому мостові і кота туда підкинули, а ще вони так позакидували не одну вулицю!!!!Замовлення!!!Нє, хоча то певне піар!!!!!!
Відповісти
по-любому) і що тільки не зробиш заради популярності ;)
Відповісти
Яка різниця хто прибирає місто, головне щоб воно було чисти!!!
Відповісти
отож! абсолютно підтримую!
Відповісти
А замість того щоб кран відкрити і води напитись, іди ди сапалаівки і черпай...
Відповісти
Двірники не люди, а ви за них пишете святу мерію ображаєте, ганба вам!
Відповісти
шановний Миколо

рекомендую уважніше читати повідомлення, я не писав що підтримую прибирання без техніки, а зробив акцент на тому що та техніка ДУЖЕ не ефективна. В статті "давлять" на екологію, так при техніці це ще "неекологічніше". Так само возили без тентів. А щодо швидкості роботи...то в минулому році в травні місяці бруд ще лежав вздовж деяких вулиць.

...маразм тримайте при собі)))
Відповісти
А ті лучани не вдячні, хіба вони розуміють наші високі ідеі?
Відповісти
Приємно що Вас хвилює місто Луцьк в 23.14, але таке враження що ви не знаєте, що минулого року наше місто було по чистоті друге в Украіні, а зараз буде друге з низу! Ваша термінологія " не ефективна" аматорська і голослівна... З повагою.
Відповісти
В Європу зібралися!!! А самі не можемо розібратися навіть з таким питанням як чистота міста, про що ще тут можна говорити. Прикро за керівництво нашого міста, яке на жаль дбає лише про свій особистий добробут!
Відповісти
Є елементарна формула,щоб було чисто,потрібно не смітити.Росія нам експортує тероризм,сміття вона не експортує.Подобається жити в срачі,живіть.
Відповісти
само собою потрібно не смітити!
але ж змети на дорогах не лучани розкидають! а з цим як боротись, не підкажете ?
п.с. причому тут Росія не зрозуміла..
Відповісти
Так хочеться, щоб місто було чистим, хоч трошки схожим на європейське, а тут підкилимні ігри. Окуляри не треба вдягати, щоб побачити, що хтось комусь за щось не заплатив. Люди життя не шкодували, щоб зміни відбулись, а в мерії все по старому. Або навчіться працювати в реаліях сьогодення, або йдіть заробляти гроші у приватному бізнесі.
Відповісти
солідарна з вами...нескоро нам присвоять статус "європейського міста" мабуть (((
Відповісти
Луцька комуналка вбиває людей(Рівенська109, зупинка), а пан Романюк далі прикриває Її...
Відповісти
А заєте, раніше навіть не звертав увагу на це питання.А зараз дійсно видно, що міська влада абсолютно забулась про свої обовязки.Шановний міський голово, якщо ви думаєте, що тільки Януковича змінили, а ви свою роботу будете виконувати як і рануше, то ви глибоко помиляєтесь!!!!!
Відповісти
А мені всеодно, хто що і кому замовляв!Мене цікавить тільки один момент, якщо це замовний матеріал і в нас все так кльово, то якого чорта на дворі так брудно, чому я черевики маю чистити три рази на день???
Відповісти
дуже прикро, що в нас в місті так брудно...в мене гостювали поляки кілька днів - соромно було вести на прогулянку містом (( розкидане сміття, змети на узбіччях - псують враження не тільки гостям, але й власне лучанам..щось не пам'ятаю такого бруду раніше..що там коїться у вас "зверху" ? не знаю чим переймається наша мерія, але однозначно не нашим довкіллям!!! задля уникнення нецензурної лексики, напишу просто - приберіть!!!!
Відповісти
Дивлюсь на ці кучугури, і думаю, певне вже на свята треба їхати або в село з дитиною, або ж в якесь інше місто.Я не хочу щоб моя дитина ходила дихала тією пилюкою, і не хочу щоб різна живність валялась по три місяця біля дороги здохша.Ждете поки того кота люди самі підберуть?Шановний Микола Ярославович, я щиро вірю і надіюсь що ви підете назад займатись своїм приватним бізнесом, і ніколи більше до влади не вернетесь.Людина, яка старається не помічати проблеми громади, ніяк не може бути представником громади!!!
Відповісти
Слідкую за всіма інтернет ресурсам і зі всіх матеріалів ось що зрозумів.Тендер по прибиранню міста був зірваний, гроші на прибирання мерія не виділяє, провели тендер на прибирання русла річки Стир і Сапалаївка на цілий мільйон гривень, який ще ніхто і ніколи в Україні не проводив, бо не додумався.Логічний висновок, ті гроші що мали витратити на прибирання за цей період, вони просто витрачають на всякий непотріб. Цікаво, хто ж такий, точніше така, з фантазією так підійшла?Про які ви заходи економії Пане Мер говорите?
Відповісти
А то на фотографії пенве дирка з каналізації???А то я не міг ніяк поняти, як то літом місто під час грози до пуза затоплює))А то ту каналізацію ніякий х... не чистить!!Тільки потім діфєрамби співає Соколовська з мером, що ніхто не винуватий, шо то все стихія винна!Те ж саме вони мені просто минулий рік розказували за мою машину яку затопило. А результат, ніхто не винний, машину власним коштом ремонтував.
Відповісти
шкода, що поки дорослі люди граються у війнушки по-інтересам, справи міста не вирішуються. Шкода, що сьогодні не можна гордитися тим, що наше місто займає перше місце та чистоті. На Пасху по вуха заросли брудом, що по вулицям, що по догорам та дворам. Спостерігала за роботою двірників: метуууть, як чорти в пилюці!! ...ну пошкодуйте їхні руки, пошкодуйте їхні легені!! ... для чого знущатись над людьми?! Всі кричать про Європу, а тримають напрямок у дупу!! де ті автомобілі, що прибирали місто?
Відповісти
Котика шкода (((((
Відповісти
судячи із фото, бідолашний котейко дійшов до бордюри, надихався того бруду, і здох..
Відповісти
Вельмишановна МЕРІЄ, коли по-справжньому прибиратиметься місто? Купка змучених двірників, це що? Відволікаючий маневр?...типу, у нас все підконтролем, попелюшки працюють??? Не наводье сорому на місто!!
Відповісти
минулого року зима була 5 місяців, ну то ясно було, чому місто грязне було у травні
а тут тієї зими толком не було, таке свято на носі, а у місті таке твориться
Відповісти
Хотіли в Європу, а вийшло як завжди. Деградація повна. Цікаво, чи хоча б цим двірникам заплатять за цю каторжну роботу, яку на них звалили
Відповісти
привіт Бондару і Стемковському!!! Їхні липові комунальні фірмочки вже виганяють з Рівного то вони тут будуть за тендерні мільйони гризтись. Це їхні двірники ходили здіймати бучу до мерії і тепер вони хочуть договір на іншу фірму, бо у їхнього Руфусів і Дисконта арештовані рахунки за махінації. Ото і будуть тепер ці шулери винаймати "громадських активістів" які тиснутимуть на владу щоб отримати договори на прибирання тільки з ними.
Відповісти
Шановний, приберіть місто, мені абсолютно не цікаво хто його буде прибирати, аби був результат.Коли буде чисте місто від вас відстане і преса і громадськість, і гризіться собі далі між собою, за те хто більше з вас вкрав.
Відповісти
Останні новини
Вулиці Луцька прибирають «дідівськими» методами. ФОТО. ВІДЕО
16 квітень, 2014, 17:38