Вуличний музикант з Луцька «зрадив» саксофону. ВІДЕО

Вуличний музикант з Луцька  «зрадив» саксофону. ВІДЕО
Вуличний музикант Владислав Старинков вирішив змінити амплуа клоуна з саксофоном та заграв на домбрі.

Полтавчанина Владислава можна зустріти на вулицях Луцька досить частенько. Однак вуличний музика має повне право називати себе лучанином, адже 19 літ власного життя він мешкає у обласному центрі Волині, - пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Із них – 15 років тішить мешканців міста неперевершеною грою на різних музичних інструментах. Найчастіше – на саксофоні. Романтичного клоуна з червоним носиком та у кольоровій плетеній шапочці знають усі – від малого й до дорослого. Артист намагається вловити настрій кожного перехожого, й заграти для маляти – «Танець веселих каченят», для сумної леді – твори Вівальді, а для грізного валютника із барсеткою – щось із шансону.

Хоча, як зізнався музика, в основному віддає перевагу класичним шедеврам. Полюбляє використовувати у власному репертуари твори Баха та Вівальді.

Окрім цікавого хобі, музикант викладає уроки гри на гітарі у Луцькій музичній школі №3. Загалом, здобуттю музичної освіти пан Владислав віддав 16 років свого життя: 7 - у музичній школі, 4 - в музучилищі і 5 – в музичній консерваторії.

До слова, митець досконало володіє багатьма музичними інструментами: саксофон, домра, туба, тенор, сопілка та гітара. А це – зовсім «полярні» інструменти, тобто й духові, й струнні.

Тож, цього разу артист дивуватиме лучан неймовірною грою на домрі.

Нагадаємо, у вересні минулого року Владислава Старинкова визнали «Обличчям Луцька».

Довідка

Домра — лютноподібний щипковий інструмент з 3 або 4 металевими струнами. В Україні широко розповсюджена виключно 4-струнна домра, яка н емає широкого розпосюдження в Росії. 4-струнна домра замінила мандоліну і в деяких районах скрипку в народному побуті.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Вуличний музикант з Луцька «зрадив» саксофону. ВІДЕО
25 квітень, 2014, 08:56