Волинські журналісти вимагають в силовиків визволити колег на Сході

Волинські журналісти вимагають в силовиків визволити колег на Сході
Волинське об'єднання журналістів вимагає від керівників силових структур України визволити колег-заручників сепаратистів.

Відповідне рішення ухвалив Пленум Волинської обласної організації НСЖУ
29 квітня.

Публікуємо рішення без змін та правок:

Під час виконання службових обов’язків велика кількість працівників мас-медіа з різних регіонів України стають жертвами незаконних озброєних формувань, які перешкоджають їхній професійній діяльності та захоплюють у заручники.

Особливо гостро ця проблема постала спочатку в Автономній Республіці Крим, а останнім часом – у Донецькій, Харківській і Луганській областях. Серед тих журналістів, що зникли – представник волинського інтернет-порталу «ВолиньPost» Сергій Шаповал.

На підставі вище викладеного вважаємо за доцільне, щоби журналісти українських мас-медіа координували маршрути свого пересування з відповідними обласними організаціями НСЖУ.

Просимо керівництво НСЖУ погоджувати з правоохоронними органами відповідних областей вичерпні заходи щодо охорони життя та здоров’я журналістів під час виконання ними професійних обов’язків із органами МВС і СБУ.

Вимагаємо від Міністра МВС України Арсена Авакова, в. о. Голови СБУ Валентина Наливайченка та в. о. Генерального прокурора України Олега Махніцького невідкладних та вичерпних заходів у справі визволення захоплених у заручники працівників мас-медіа, притягнення до відповідальності усіх осіб, винних у порушенні законодавства щодо журналістів та безумовного забезпечення охорони життя та здоров’я наших колег, які продовжують виконувати свої службові повноваження, насамперед, у Донецькій, Харківській і Луганській областях, а також – по всій території України.

Аналіз виконання запропонованих заходів стане підставою для оцінки доцільності перебування тих чи інших високо посадовцях на займаних посадах.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЗМІ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А почему силовиков, а не правый сектор? Крестовый поход так крестовый поход!
Відповісти
А чому головою не подумати перед поїздкою? Хто не знав куди іде? Чому не подумати систему повідомлень у разі захоплення? Виходить же шаповал на зв'язок - чого головою не подумати на півроку наперед? А зараз вая-яй рятуйте. Рятувати необхідно, але наскільки легше було б рятувати голову, а не вуха на голові
Відповісти
Шановна мамочка, кожен журналіст який пише про складні теми в районі бойових дій несе певні ризики. Подумайте над цим, коли вмикатимете телевізор з останніми новинами. Так, тут небезпечно, і я тут маю реальну можливість зловити кулю з безглуздій стрілянини і стати безсенсовою жертвою протистояння. Але повірте, мені ніхто за це не платить якихось фантастичних грошей, і це я роблю виключно з професійного гонору.
Відповісти
Останні новини
Волинські журналісти вимагають в силовиків визволити колег на Сході
29 квітень, 2014, 14:23