Рівняни погрожують перекрити трасу «Київ − Ковель». ФОТО

Рівняни погрожують перекрити трасу «Київ − Ковель». ФОТО
Старателі Рівненщини погрожують перекрити міжнародну трасу у разі, якщо їм не буде гарантована безпека.

Сотні людей зібралися сьогодні, 14 травня, на трасі «Київ − Ковель» поблизу села Федорівка з вимогою прийняти рішення щодо бурштину, - повідомив голова Сарненської райради Микола Драганчук під час сесії Рівненської облради.

За його словами, старателі погрожують перекрити міжнародну трасу у разі, якщо їхні вимоги не будуть виконані: вони хочуть нормально працювати, видобувати бурштин і не хвилюватись за свою безпеку.

«9 травня багато що змінило на Сарненщині, адже люди хвилюються за свою безпеку. Вчора в нас відбулася позачергова сесія райради, на якій дійшло до того, що депутати поставили ультиматум нардепам - якщо вони не приймуть закон, сарненські депутати поїдуть пікетувати ВР. Адже сьогодні люди бояться за свої життя, тому що до них приїхали невідомі з автоматами», - каже Драганчук.

«Старателі хочуть легально працювати, платити податки і просять їх захистити. Я думаю, що ці вимоги цілком реальні. Тому я прошу депутатів облради об'єднати зусилля і прийняти рішення з приводу бурштину, адже люди вважають, що частина депутатів облради теж кришують видобуток бурштину. Ми не хочемо на Сарненщині другого Слов'янська, тому потрібно реагувати. Так далі не може бути, що приїжджають озброєні люди і встановлюють свої порядки», - додав він.

Як повідомляє газета Рівне вечірнє, 9 травня в урочищі Гальбін, де видобувають бурштин, під час конфлікту, який виник між місцевими нелегальними старателями та заїжджими озброєними чоловіками на чолі з нардепом Володимиром Продивусом, троє поліщуків з пораненнями та побоями потрапили до лікарні. Згодом міліція затримала 16 осіб, причетних до стрілянини. У них вилучили 15 одиниць вогнепальної зброї та набоїв до неї.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: міліція
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Рівняни погрожують перекрити трасу «Київ − Ковель». ФОТО
14 травень, 2014, 15:09