У Мін'юсті запустили процес заборони Компартії

У Мін'юсті запустили процес заборони Компартії
Міністерство юстиції направило запити до Генеральної прокуратури та Служби безпеки України щодо розслідування діяльності Комуністичної партії.

Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко, - пише ТСН з посиланям на УНІАН.

«Ми зараз в тісному зв'язку з правоохоронцями збираємо доказову базу і якнайшвидше будемо подавати відповідні позови після отримання повного обсягу документів від Генпрокуратури та СБУ», - підкреслив Петренко в понеділок, 19 травня, у Києві.

На уточнююче запитання журналістів, чи буде це позов щодо заборони діяльності КПУ, міністр відповів: «Згідно з законом про політичні партії, у Міністерства юстиції у разі, коли надходять матеріали від правоохоронних органів, є можливість звернутись з позовом про ліквідацію тієї чи іншої політичної партії чи громадського об'єднання, які порушують закон і які фактично займаються діяльністю, спрямованої на дії, які загрожують суверенітету та державному устрою».

Петренко також зазначив, що, крім того, в рамках перевірки фактів антиконституційної діяльної КПУ правоохоронні органи можуть порушити кримінальні провадження проти конкретних осіб, в тому числі й керівників політичних сил.

«Тому що саме у рамках кримінального провадження і отримується доказова база, і можна притягнути цих осіб до відповідальності, в тому числі до кримінальної, якщо у їхніх діях є злочини, наприклад, пов'язані з порушенням територіальної цілісності та суверенітету України, або ж якихось сепаратистських злочинів», - сказав Петренко.

Нагадаємо, на офіційному сайті в.о. президента опублікували лист Олександр Турчинова до міністра юстиції Павла Петренка, у якому він описує факти та дії членів Компартії, які «мають відверто антиконституційний характер».

Свої звинувачення комуністів у сепаратизмі та співпраці з російськими спецслужбами голова Верховної Ради підкріпив посиланнями на ЗМІ, а також даними СБУ. Заборонити діяльність КПУ Турчинов пообіцяв ще минулого тижня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: комуністи
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
правильно!!! давно пора)))) ще й регіонів туди само треба відправити!!!
Відповісти
А чому заборонити тільки компартію? Партія регіонів більше заплювалась ніж комуністи.
Відповісти
заборонити! Фюрер у нас один і партія одна...
Відповісти
Останні новини
Світ за тиждень. ФОТО
19 травень, 2014, 14:10
У Мін'юсті запустили процес заборони Компартії
19 травень, 2014, 13:35