100 днів Пустовіта: оцінки політиків, революціонерів та експертів

100 днів Пустовіта: оцінки політиків, революціонерів та експертів
У четвер, 12 червня, виповнилося рівно 100 днів із того часу, як очільником Волинської облдержадміністрації став Григорій Пустовіт. Йому дісталася область, яка тільки оговталася від революції.

Економічний «безлад», вимоги Майдану, забезпечення військових, люстрація – це не повний список питань, які стояли на порядку денному нового голови ОДА.

Чи справився Григорій Пустовіт із роллю «постмайданівського» губернатора, ВолиньPost запитав експертів, політиків та представників революційних організацій Волині.

Керівник «Центру політичного аналізу та виборчого консалтингу» Михайло Наход відзначає, що за 100 дві роботи Григорія Пустовіта не відбулося якихось однозначно позитивних чи негативних змін.

Позитивним Наход відзначає те, що не голова ОДА не допустив якихось серйозних прорахунків. Однак нерішучість у кадрових призначення призвела до того, що на багатьох посадах залишилися «старі кадри».

Доцент кафедри політології Східноєвропейського національного університету Тарас Літковець оцінює 100 днів роботи голови ОДА досить позитивно. Серед його заслуг відзначає реальне впровадження більшої «відкритості» політики, зокрема особистий прийом громадян. Хоча те, що голові ОДА доводиться довго приймати відвідувачів, свідчить про недопрацювання його підлеглих, які мали б вирішити проблеми громадян, - відзначає політолог.

Також у команди Григорія Пустовіта є відносні успіхи щодо врегулювання економічної ситуації в області, адже, коли б на посаді була інша людина, все могло б бути значно гірше, - відзначає Тарас Літковець.

Тому політолог вважає, що новому президенту Петру Порошенку не варто наразі змінювати Пустовіта на посаді очільника ОДА, бо «коней на переправі не міняють». До того ж він, мовляв, вже увійшов у курс справи та знайомий із проблемами області.

Регіональний координатор громадської мережі «Опора» Михайло Шелеп відзначає, що 100 днів керівництва Григорієм Пустовітом Волинською ОДА пройшли під гаслом «so-so», тобто складно назвати щось різко позитивне та негативне, чим він би відзначився.

«Можливо, це і добре, адже наразі не час для радикальних рішень», - пояснює Шелеп. Також серед заслуг губернатора він називає відносно спокійне проведення виборчої кампанії без помітного втручання з боку органів влади та адмінресурсу.

Однак у Михайла Шелепа є розчарування з приводу кадрової політики в облдержадміністрації, адже туди призначили не молодих людей, які могли б реалізувати завдання та потенціал Майдану, а досить відомих і «старих» посадовців.

Координатор громадської ініціативи «Третя республіка» на Волині Володимир Бондар переконаний, що Пустовіт справився із своєю посадою, однак наперед було відомо, що він є тимчасовим головою ОДА, якого замінять після виборів.

До позитивних моментів у роботі очільника ОДА він відносить стабілізацію економічної ситуації в області. «Однак я категорично не сприймаю той квотний принцип призначення на посади, потрібно додати більше професіоналізму», - відзначає він.

Володимир Бондар переконаний, що найближчим часом Григорія Пустовіта замінить інша людина, а для цього це буде «цінний досвід для роботи в подальшому».

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ: ХТО МОЖЕ СТАТИ НОВИМ ГУБЕРНАТОРОМ ВОЛИНІ

Керівник «Правого сектору» на Волині Павло Данильчук розповідає, що варіант призначення Григорія Пустовіта на посаду очільника ОДА був «не найгіршим» для нестабільного післяреволюційного часу.

Однак він додає, що зволікання із реформами, зокрема у заміні «старих» посадовців, які працювали під час президентства Януковича, «викликають розчарування».

Представник ВО «Майдан» Ігор Алексеєв відзначає, що Григорію Пустовіту можна «сміливо поставити «задовільно». На його думку, серед плюсів очільника ОДА можна назвати втримання стабільності в області та уникнення «бунтів».

Серед мінусів діяльності Пустовіта Алексеєв називає повільну динаміку роботи ОДА. «Хоча, коли він приходив на посаду, всі розуміли, що це тимчасово, і зараз чекають, коли відбудеться заміна», - додає він.

Однак, на думку Ігоря Алексеєва, давати оцінку роботі голови ОДА досить складно, бо над ним є уряд, від якого значною мірою залежить діяльність Григорій Пустовіта. «Якби оцінювали 100 днів уряду, то тут можна говорити, що балбєси, нічого не зробили», - додає він.

Нардеп від ВО «Свобода» Анатолій Вітів вважає, що зважаючи на постреволюційний стан країни, Григорію Пустовіту вдалося за 100 днів вивести область із «повного безладу».

Серед негативів обранець називає те, що «не вдалося замінити середню ланку в облдержадміністрації».

«Однак це скоріше вина не Григорія Пустовіта, а Адміністрації президента, де дуже повільно підписували документи на призначення», - додає він.

аступник керівника волинського штабу «Самооборони Майдану» Богдан Климчук відзначає, що у них до Григорія Пустовіта значних претензій за 100 днів не виникло.

З«У кожної людини є помилки, не помиляється той, хто нічого не робить», - відзначає самооборонівець.

Серед позитивних рис очільника ОДА він відзначає готовність до спілкування з представниками громадськості: «він з нами завжди іде на діалог». Тому позицію щодо діяльності Григорія Пустовіта у волинській «Самообороні Майдану» називають «нейтральною».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Пустовіт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 27
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не можна зараз його міняти! Категорично, зараз прийде знову новий, і ще рік буде все наново ставити. Цей тримається позитивно.
Відповісти
Заказна стаття під гаслом: а давайте Пустовіта залишимо на посаді, бо ж так всім вигідно, що він добре керований бютом на всі сторони і давайте ще посади в ОДА подєрєбаним, бо ще не всіх своїх всунули. Фу бюту. фу фу і тьфу на вас. Пустовіт з посади йти не хоче, а час настав. Дешеві трюки. Не забудьте удалити цей комент, щоб я точно переконався, що волиньпост схвачений і проплачений.
Відповісти
А нє - хай краще Гунчик стане губернатором! На заводі люди його проклинають, то хай ціла область без зарплат сидить! Як на мене - хай
Відповісти
Повністю підтримую Назара!
Відповісти
Бай бай Пустовіт. Порошенко не залишить тебе на посаді, пиши статєйкі чи не пиши.Менше під Гузя з Вітром треба було стелитись. Народ все бачить. Уйди вже з честю, що ж ти зубами за ту посаду тримаєшся. Дай вже Гунчику попрацювати.
Відповісти
Хотілось щоб в області разом з китяйцями реалізували проект логістичного терміналу для постачання товарів в ЕС, Клімчук це діло мусолив, але далі розмов справа не дійшла
Відповісти
До відома Данильчука! Реформа - це не зміна фейса у кріслі одного чи іншого посадовця, а зміна системи роботи!!! А у більшості коментарів образа типу: не посадив нашого у крісло або мало посад нашим дав!
Відповісти
Пустовіт особливо не перетруждався. плив за течією життя в області. Що може колишній військовий політрук внести в керівництво областю ? Нічого.
Відповісти
Справився набагато краще іших губернаторів. Які тільки займали місце. Молодець так і тримати!
Відповісти
Оцінка зрозуміла. 100 днів, а скільки "болтовні"!
Відповісти
Ну от для чого ще раз ті перестанвоки робити, зараз 100% прийдуть колишні регіонали на старі обігріті посади і буде все у пороха у шоколаді..
Відповісти
Хтось надіється, що Гунчик поверне посаду в ОДА, чи як? До відома, Пустовіта по слухам надійним залишать заступником))))))))))))))))))))))))))
Відповісти
Народ за Пустовіта !
Відповісти
так само як був за юлю на виборах)))))))))
Відповісти
Пустовіт і так добре працював за ці 100 днів, в цей складний час.
Відповісти
Волиняне за Пустовита !
Відповісти
РЕВОЛЮЦІОНЕРИ? Це ледарі Волині, чи що?
Відповісти
народ за Пустоцвіта, народ за Майдан, народ за підвищення тарифів і цін. Де ще такий народ знайти як у нас?
Відповісти
Та шо ж в нас за народ такий? Хто не прийшов до влади, усі погані, та в нього ж не було часу себе достойно показати, він лише почав свою діяльність, багато хто знає, що він багато працював і наполегливо, що намагався і намагається владнати проблеми які постають в області, давайте будемо більш адекватними і постійними, а не міняти щомісяця нових чиновників та керівників, адже будь-кому треба час, щоб почати свою роботу, Пустовіт- професіонал, а нам лише такі і потрібні, люди, Україні і безпосередньо Волині потрібна стабільність!!!!!
Відповісти
Ми за Пустовіта!!! Він саме той губернатор, який потрібен Волині!!!
Відповісти
Коли Янукович приїхав на Волинь, Пустовіт як зайчик сидів в кущиках, тремтів і не писнув.
Не за таку владу і таких жалюгідних і непрофесійних "опозиціонерів" помирали справжні Українці і патріоти з Небесної Сотні. Справжнім Героям Слава!
Відповісти
Тільки Пустовіт!!!
Відповісти
Щоб прорватися до корита цей "лідер" підсижував Грицюка А.П.
Організовував доноси і компромат на свого шефа. Це звичайний, недолугий карєрист і
підсиджувач, який ради вигоди йде на все. Така, на жаль, правда.
Відповісти
Волиньпост перетворився в облизування пустовіта, і статя ця замовна, дурню зрозуміло. а ці два волинські профани шелеп і наход, то - експерти з великою букви, тупо відпрацьовують бабло, ну це всі ж знають. куди країна котиться
Відповісти
Панове, давайте подивимось на цю тему під іншим кутом. Більшість опитаних у статті каже, що Пустовіту вдалося стабілізувати ситуацію в області. А що у нас була нестабільність? Ну пару днів "побузили", міліцію пошкодили, двері в ОДА розбили (хоча не зрозуміло навіщо) ну й ще дещо. Але! У нас були проблеми із соціальними виплатами, з функціонуванням більшості установ та організацій і т.д.? Ні, не було, тому що все організоване Клімчуком діяло і продовжує діяти, а Григорій Олександрович просто, так би мовити, пожинає плоди, особливо не втручаючись в процеси. Закидають йому повільність у формування апарату ОДА та призначенні своїх заступників. Тут проблема і в системі, що існує в державі, і в нашій з Вами загальмованості. Пригадайте: всі кричали, що люди на посади в ОДА мають пройти люстрацію, громадські слухання і т.п.. Згідний потрібно, але не так тягнути з цим як було у нас. Пустовіт пропонує кандидатури - Майдан каже: "Добре, у неділю на Віче обговоримо". Прийшли, обговорили, не сподобалось, обговоримо наступної неділі. Вибачте за літературний вислів, але це ПИЗДЕЦЬ! Ну як можна цілий тиждень чекати, кого нам нового запропонують, тим більш у тій ситуації, в якій перебуває Україна. Та необхідно було наступного дня, максимум через день, знову збирати Віче і обговорювати кандидатури і не тягнути весь тиждень. Потрібно було бути моторнішими, а ми як те болото: "ну ще тиждень почекаємо..." Дочекалися. Ось тут наші "революційні" організації("Самооборона", "Правий Сектор", "Автомайдан") мали діяти рішуче і швидко, а не ходити соплі жувати і тільки роздувати пихато щоки. От їм самим треба поставити "незадовільно" за їх роботу. Люди на них покладали сподівання, а в результаті - пшик, і дуже великий.
Стосовно Гунчика. Можливо, якби не ситуація на заводі останнім часом, як по суті у всій автомобілебудівній галузі України, то до нього і ставлення було б інше. Треба пригадувати, що він зробив із заводом взагалі, тоді можна дати адекватну оцінку. Однак навть його призначення - це тимчасовий Голова ОДА. Якщо реформа місцевого самоврядування відбудеться вже цього року, то 2015 обиратимемо вже й обласні ради за новим законодавством й ОДА будуть скасовані, а натомість з'являть виконкоми ОДА. В цій ситуації можна Пустовіта й не змінювати, хай досидить до виборів, але Президенту потрібна своя людина.
Відповісти
Беріть пустовіта собі. Достатньо попрацював на користь простих людей, нічого доброго з цього не вийшло займається тільки в користь своїх інтересів. Корону потрібно знімати з короля який не потрібен простим людям а тільки тим що тут пишуть коментарі а може він сам іх і пише.
Відповісти
Останні новини
100 днів Пустовіта: оцінки політиків, революціонерів та експертів
16 червень, 2014, 12:27