На Волині священика звинувачують у вандалізмі

На Волині священика звинувачують у вандалізмі
Мешканці села Котів Ківерцівського району кажуть, що зловили свого батюшку на гарячому: крадіжці хрестів і оградок з місцевого цвинтаря.

Жителі звернулися з відповідною заявою про крадіжку людського майна священником Михайлом Савкою до сільського голови, благочинного Ківерцівського округу УПЦ КП, прокурора району, начальника РВ УМВС, - пише Ківерцівський районний інформаційний портал.

У скарзі, зокрема, йдеться:

"Ми, жителі села Котів, що нижче підписані, просимо Вас звернути увагу та прийняти міри щодо нашого священника Савки Михайла Михайловича, який проживає в с.Котів, вул.Миру, так як він примусово вимагає грошову данину з людей за минулі роки та теперішні дні. Якщо люди не здають гроші то він погрожує, що не буде хоронити, хрестити, вінчати. Були випадки, коли нам доводилось просити Священників з інших сіл приїхати до нас та охрестити дітей. Люди платять за проведення ритуалів але він все одно вимагає грошову щомісячну данину. Люди відмовляються платити та вкрай обурені та він мотивує це тим, що йому немає за що жити. Правильно це, чи ні?

Дійшло до того, що Михайло Михайлович пішов на кладовище та зняв три (три) огорожі з могил з родини Свидини Т., Бірюк Л.А.Куті. Коли Дяк Галина,яка проживає біля кладовища побачила цю подію і пішла туди, ставши з ним сперечатися, то він покинув знімати огорожу в Свидини Таїсії і пішов всередину кладовища знімати загорож в Бірюк Лідії, позабирав металеві хрести Козак Галини Володимирівни, Климчук Меланії Григорівни та зняв огорожу, біля Церкви порізав на частини та здав на металолом погрузивши в білий бус. Є свідки цієї події.

Також з Церкви зробив базар, продає вінки з трунами у Церкві. Ми це рахуємо неприпустимими речами."

Підписали цю скаргу майже 30 чоловік.

Місцеві жителі села кажуть, що наказувати треба за такі діла. Осквернення кладовища, особливо, батюшкою - це великий гріх. Пограбував найбідніших, мабуть думав, що не будуть скаржитись.

Як розповідають селяни отець Михаїл за собою вини не бачить, каже, що гроші пішли на церкву.

Громада просить вище духовне керівництво: поміняти духівника, так як дана людина не відповідає священному сану ні за моральними, ні за духовними якостями.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що означає "мешканці села Котів"? Це хто конкретно? Якщо нема прізвищ та імен - звичайна анонімка. От давайте я захочу й напишу: "300 мешканців Котова вважає, що тут більше брехні, ніж правди". І що тоді? А може священик діє з відома горомади, а хтось один-два незадоволені?
Відповісти
з відома громади можна знімати хрести та огорожі?
Відповісти
Читати треба уважно страттю (Підписали цю скаргу майже 30 чоловік.), а потім гвандіти.
Відповісти
"Ми, жителі села Котів, що нижче підписані" - читати вмієш? Тут документ тобі ніхто не фотографуфав, а виклали зміст.
Відповісти
Лучанин- ти прислухайся до людей.
Відповісти
Сфотографую скаргу і надам з підписами. Просто так такі речі не пишуть.
Відповісти
Не треба писати херню,шановний. Треба бути в курсі ср=прави - з цим священником народ вже багато років війну веде. Він вже багато чого зробив доброго для сільськой громади, яка припинила ходити до церкви. Він собі бізнес влаштував вселі, а церква у занепаді!!!
Відповісти
В статті ясно написано,що є 30 підписів і є свідки! Що Вам іще не ясно?
Відповісти
Отець Михайло ще той чудотворець і бізнесмен.
Але знімати оградки - це вже зовсім має дах потекти. Якщо владика заборонить в священнослужінні зовсім бідаці тяжко доведеться.
Відповісти
Отець Михайло побудував таку хату як в Януковича Межигір'я, ще обгородився що двора не видно, і всі гроші з церкви забирає собі, він не заслуговує на сан священника.
Відповісти
Дивіться краще за собою. Але повністю згодний з першим коментарем.Це ж вам інтернет. Тут дуже легко когось обісрати, але відмитись тяжко.
Відповісти
Останні новини
На Волині священика звинувачують у вандалізмі
18 червень, 2014, 11:59
У Луцьку розфарбують міст
18 червень, 2014, 11:48