На Волині під час ЗНО впіймали десятьох абітурієнтів, які списували

На Волині під час ЗНО впіймали десятьох абітурієнтів, які списували
На Волині 10 абітурієнтам не дозволили скласти ЗНО через виявлені у них під час іспитів шпаргалки та технічні засоби

Про це розповів координатор спостереження за ЗНО на Волині Дмитро Безвербний сьогодні, 25 червня, під час прес-конференції у «Волинь-медіа» щодо результатів громадської кампанії спостереження за ЗНО-2014 у Волинській області.

За словами Безвербного, Громадянська мережа "Опора" проводила спостереження у 15 областях України. Спостерігачі "Опори" здійснювали моніторинг із п’яти предметів: зовнішнє незалежне оцінювання з англійської, німецької, французької та іспанської мов, а також з української мови та літератури, математики, історії України і біології.

На Волині громадянська мережа "Опора" вдруге проводить кампанію спостереження за ЗНО. Як розповів Дмитро Безвербний, спостереження здійснювалося у трьох населених пунктах області: містах Луцьк та Ковель, а також селищі Маневичі. До моніторингу залучили 11 спостерігачів.

Координатор відмітив, що в основному на Волині зовнішнє незалежне оцінювання проходить спокійно, а незначні порушення, які зафіксували спостерігачі, не можуть суттєво вплинути на результати.

До прикладу, якщо цьогоріч в Україні траплялися випадки, що замість абітурієнтів здавати іспит приходили інші люди, то на Волині проблеми виникали лише у тих, хто хотів списати. В області 10 абітурієнтів саме через це й позбавили права складати ЗНО.

У восьми вчорашніх школярів знайшли технічні засоби, а у двох – шпаргалки. Ще 5 абітурієнтів не змогли скласти зовнішнє незалежне оцінювання через відсутність необхідних документів.

Безвербний наголосив, що у цьому році продовжили практику використання металодетекторів під час технологічних перерв, аби перевірити чи не пронесли абітурієнти в аудиторію заборонені предмети. Власне, якщо такі технічні засоби: навушники, телефони чи флешки знаходять, то цілком ймовірно, що ЗНО такій людині доведеться здавати іншим разом.

Такий шанс порушникам та всім, хто з тих чи інших причин не встиг скласти ЗНО дається. Додаткова сесія на Волині має відбутися з 1 до 15 липня.

Абітурієнти здаватимуть її на базі приміщення Волинського інституту економіки та менеджменту. На даний момент зареєстровано близько 40 абітурієнтів, але ця цифра може вирости, не лише за рахунок волинян, а й переселенців зі Сходу. Адже через бойові дії там ЗНО так і не вдалося провести належним чином.

Поскаржився Дмитро Безвербний також і на утискання прав спостерігачів за ЗНО на Волині.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ЗНО
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
може, хоч це научить дітей, що не завжди перемагає хитрість і нахабство!!! і наступного разу вони будуть надіятися на власні знання,а не на шпаргалки.
Відповісти
Не дезінформуйте людей. У додатковій сесії ЗНО з 1 по 15 липня можуть брати участь лише ті, хто з поважних причин не зміг взяти участь у основній сесії, а також випускники з Луганської та Донецької областей, які завчасно перереєструвалися. Списування під час основної сесії не є поважною причиною. Тому , всі хто списував, зможуть здати тести лише на наступний рік.
Відповісти
Останні новини
На Волині під час ЗНО впіймали десятьох абітурієнтів, які списували
25 червень, 2014, 17:20