Клан Януковичів і Курченко подали до суду за санкції ЄС

Клан Януковичів і Курченко подали до суду за санкції ЄС
Віктор Янукович, два його сини – Віктор і Олександр, а також бізнесмен з оточення «сім’ї» Сергій Курченко звернулися до Європейського суду в Люксембурзі зі скаргою на введені Європейським Союзом санкції.

Позови опубліковано в Офіційному журналі Європейського Союзу і оприлюднені на сайті Доступ до права Європейського Союзу, - пише Громадське.TV.

Позивачі просять суд анулювати рішення Ради ЄС від 5 березня 2014 року «про обмежувальні заходи, спрямовані проти певних осіб, організацій та органів у зв'язку з ситуацією в Україні» із змінами від 14 квітня і відповідні постанови Ради ЄС від 5 березня і 14 квітня, відповідно до яких проти них були введені санкції у вигляді заморожування рахунків у європейських банках і заборони на в'їзд до країн ЄС.

Позови грунтуються на 7 скаргах кожен, в першій з яких наголошується, що при винесенні відповідного рішення у Ради ЄС не було достатньої доказової бази і що в рішенні Віктор Янукович фігурує, як «колишній президент» всупереч закону України і міжнародному праву». У другій скарзі Януковича і його синів наголошується, що Рада ЄС таким чином «спробувала завоювати прихильність так званого «​​тимчасового режиму» України, щоб Україна продовжила інтеграцію з ЄС (що було відхилено «демократично обраним президентом України і його урядом»), ані раціонально обгрунтований.

У третій скарзі сім'ї Януковичів відзначається, що причини, зазначені в рішенні і постанові Ради ЄС від 4 серпня, є «шаблонними, недоречними і неточними». У четвертій скарзі йдеться, що заявник на момент винесення рішення ще не був визначений, як відповідальний за розкрадання державних коштів та їх незаконне переведення, і в Україні відносно нього не було кримінального переслідування за даним фактом. У п'ятій скарзі наголошується, що Рада ЄС при винесенні рішення керувалася нібито не достовірними відомостями, а «помилково покладалася на затвердження так званого «тимчасового режиму».

У шостій скарзі Янукович і його сини відзначають порушення своїх прав на захист, і що Рада ЄС не пояснила їм причини і докази, що виправдовують заморожування активів. У сьомий скарзі вони заявляють про порушення своїх прав на майно відповідно до ст.17 Хартії основних прав ЄС.

У своїх скаргах Сергій Курченко також оскаржує збиток, завданий його діловій репутації у зв'язку із звинуваченнями у відмиванні державних коштів і їх незаконному переведенні за межі України. Крім того, він також апелює до того, що Рада ЄС при винесенні рішення не надала «серйозних і достовірних» доказів його причетності до розкрадання і незаконного переведення державних коштів, спиралася на недостовірні факти і не зміг забезпечити актуальність і обгрунтованість доказів.

Всі позивачі просять суд зобов'язати Раду Європейського Союзу сплатити за судові витрати.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Янукович, ЄС
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Щоб ви виздихали цілим кланом.. Оце було б свято!
Відповісти
Ой, ти дивись, хто з бункера Російського виповз... бандюковичі... права качати... сміх та й годі :)))
Відповісти
Останні новини
Клан Януковичів і Курченко подали до суду за санкції ЄС
04 серпень, 2014, 22:32