Для лучанок у пологовому діють групи підтримки

Для лучанок у пологовому діють групи підтримки
У Луцькому клінічному пологовому будинку діють спеціальні заняття для мам – як майбутніх, так і тих, що народили дитину.

Про це розповіла лікар акушер-гінеколог жіночої консультації Луцького клінічного пологового будинку Ірина Трач під час прес-конференції в управлінні охорони здоров’я Волинської ОДА у вівторок, 5 серпня.

«Наш пологовий будинок постійно працює по принципам грудного вигодовування. В нас працює гарна школа материнства. Мабуть основна ціль медичного персоналу – це мотивувати жінок годувати грудьми якомога довше. Ми спілкуємося з ними 9 місяців і маємо можливість донести думку, що вигодовування грудьми необхідне та корисне як для дитини, так і для матері», - наголосила лікар.

За її словами, у клінічному пологовому будинку створюються та діють групи підтримки як для жінок, які пройшли етап вигодовування, та готові ділитися досвідом з іншими, так і для тих, які в майбутньому стануть мамами.

«Ми також працюємо над тим, аби питання грудного вигодовування доносити не лише майбутнім мамам, а й молодим парам, бо дуже важлива участь родини та сім’ї», - каже Ірина Трач.

За словами лікаря, на заняттях мам забезпечують відповідною базою: є фільми, цікаві матеріали та маленькі імітатори, і жінка вчиться, як правильно вигодовувати немовля.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: здоров'я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.