На Волині мисливець ледь не вбив себе

На Волині мисливець ледь не вбив себе
На Волині нещодавно розпочався мисливський сезон, однак серед мисливців уже є жертви.

У Любомльському районі трапилися надзвичайна подія, внаслідок якої ледь не загинув чоловік, - повідомили у прес-службі міліції області.

52-річний мешканець Львівської області, перебуваючи на полюванні, внаслідок неналежного поводження із мисливською зброєю, отримав вогнепальне поранення ніг.

Чоловіка госпіталізували у лікарню.

Тож правоохоронці вкотре попереджають: головною умовою безпеки під час поводження з мисливською вогнепальною зброєю є знання та чітке виконання правил її експлуатації, сувора дисципліна громадян, у тому числі – й на полюванні.

Мисливець завжди зобов’язаний поводитися зі зброєю так, наче вона заряджена і готова до пострілу. Під час зарядження та розрядження рушниці стволи повинні бути направленні верх або до землі. Якщо ж зустріли когось на полюванні, зброю слід розрядити. Розрядженою і в чохлі рушниця має бути, якщо ви їдете транспортом, а також коли підходите до населеного пункту (за 200 метрів).

При поводженні зі зброєю забороняється:

– направляти зброю на людину або домашніх тварин;
– передавати її в інші руки;
– стріляти без необхідності.

"Категорично забороняється перед полюванням і під час його проведення вживати спиртні напої. Особи у нетверезому стані до полювання не допускаються. Мисливець із рушницею у стані сп’яніння – небезпечний для оточуючих та самого себе!" - наголошують в міліції.

Керівники полювання, єгері, начальники команд, які допустили полювання без відповідного інструктажу і дозволили брати участь у ньому особам у нетверезому стані, несуть відповідальність у встановленому законом порядку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: міліція
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині мисливець ледь не вбив себе
20 серпень, 2014, 12:16