У Луцькому замку – фестиваль джазу

У Луцькому замку – фестиваль джазу
У Луцьку відбудеться восьмий міжнародний джазовий фестиваль «Музичні діалоги 2012».

Як повідомили організатори, дійство заплановане на 18-19 травня. Фестиваль приурочать до святкування Днів Європи в Україні.

«Музичні діалоги» традиційно відбуватимуться у Луцькому замку – знаковому місці для нашого міста, адже саме тут у XV столітті відбувся з’їзд європейських монархів.

«Замок символізує собою єднання України з Європою, тому його було обрано для проведення фестивалю, метою якого є популяризація української та зарубіжної джазової музики, інтеграція української музики до системи культурних цінностей Європи», – йдеться у повідомленні організаторів заходу.

Мета фестивалю – ілюстрація актуальних напрямків світового фестивального руху та перенесення кращих його традицій в Україну, створення української фестивальної культури.

У фестивалі візьмуть участь професійні колективи з України, Польщі, Білорусі, Молдови та Великобританії.

Крім того, у Луцькому джазовому клубі обіцяють виготовити та встановити в Луцькому замку так звану «звукову скульптуру» – перкусійний інструмент, що не має аналогів в Україні.

Довідка

Організатори заходу: Луцький джазовий клуб, Волинське молодіжне громадське об’єднання «Єднання», ВОГО «Фонд місцевого розвитку» та Благодійний фонд «Співдружність-Волинь».

Фестиваль відбувається під патронатом голови облдержадміністрації Бориса Клімчука та за сприяння: Генерального Консульства Республіки Польща в м. Луцьку, ТОВ «Модерн-Експо», «Кромберг енд Шуберт», благодійного фонду Василя Токарського, компанії «Новелла», управління культури Волинської облдержадміністрації та Луцької міської ради.

Інформаційні партнери: Волинська держтелерадіокомпанія та інтернет-видання «Волинські новини».

Квитки на фестиваль можна придбати за телефоном: (050) 438 58 29. Вартість квитків – 50 гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцькому замку – фестиваль джазу
04 травень, 2012, 10:55