Майже 400 років тому англійські переселенці заснували Бостон

Майже 400 років тому англійські переселенці заснували Бостон
17 вересня 1630 року британські переселенці, багато з яких були вихідцями з англійського міста Бостон, заснували Бостон американський

Про це пише Gazeta.ua.

Вигідне місце розташування і відносна незалежність від англійської адміністрації сприяли його швидкому розвитку.

До середини XVIII століття Бостон був найбільшим містом Британської Америки, а за кількістю жителів випереджав усі міста північноамериканських колоній і був їх економічним, політичним і культурним центром.

Після війни за незалежність місто стало великим торговим портом. Звідси відвозили на експорт ром, рибу, сіль і тютюн. Нащадки старих бостонських сімей стали економічною елітою країни. Швидко розвиватися шкіряна і швейна промисловість. Під час подій пов'язаних з відміною рабства, Бостон став одним з центрів цього руху.

Етнічний склад міста змінився з початком масової імміграції в США з Європи. У першій хвилі переважали ірландці, німці, ліванці, французькі канадці, італійці, а також польські євреї та росіяни. Ірландські та італійські іммігранти привезли з собою католицьку віру, і незабаром ця релігійна громада стала найбільшою в місті. Сім'я Кеннеді є нащадками перших ірландських переселенців.

Нагадаємо, що сьогодні Бостон — найбільше місто штату Массачусетс у США. Місто також є неофіційною столицею регіону, відомого під назвою Нова Англія, і одним з найстаріших та найбагатших міст Сполучених Штатів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Такі місцеві новини??
Відповісти
Останні новини
Майже 400 років тому англійські переселенці заснували Бостон
17 вересень, 2014, 10:59