В Україні планують зібрати рекордний урожай

В Україні планують зібрати рекордний урожай
Цьогорічний урожай зернових та зернобобових може становити 64,421 мільйонів тонн.

Українські аграрії вже зібрали 76% цьогорічного врожаю і намолотили 42,4 мільйонів тонн зернових та зернобобових культур. Загалом очікують зібрати рекордний за всі роки незалежності врожай - 64,421 мільйонів тонн, - повідомляє ТСН.

«Навіть враховуючи бойові дії на Донеччині та Луганщині, а також окупацію Криму, що вплинуло на зменшення площі збору урожаю, цього року буде зібрано 64 мільйони 421 тисячу тонн зернових, коли минулого було зібрано 63 мільйони. Тому цьогорічний урожай перевищує минулорічний», - зазначив міністр аграрної політики та продовольства Ігор Швайка.

За інформацією очільника Мінагрополітики, площі збору урожаю зернових вже склали 14 мільйонів 682 тисячі гектарів, а урожайність - 43,9 центнерів із гектара.

«На цей час вітчизняний аграрний комплекс працює в нормальному штатному режимі. Питання які виникають, - це форвардні закупівлі на наступний рік під озимі 2015 року, забезпечення весняно-польових робіт, забезпечення мінеральними добривами. А також питання утримання стабільної ситуації в АПК через вплив з різних боків на роботу галузей», - наголосив Швайка.

Водночас в оперативних даних МінАПК щодо збору урожаю станом на вчора, 1 жовтня, подані інші дані, ніж озвучив Швайка. Зокрема, урожайність становить 37,5 центнерів із гектара, тоді як торік цей показник був на рівні 32,9. Найвища урожайність зернових у Хмельницькій (53,3 ц/га), Черкаській (51,2 ц/га), Чернівецькій (50,3 ц/га) та Вінницькій (49,5 ц/га) областях. А на цей час зернові та зернобобові культури обмолочено на площі – 11,3 мільйона гектарів (76%).

Проте рекордні врожаї не дуже радують аграріїв, адже через високі врожаї в світі ціна на зерно сильно впала.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
В Україні планують зібрати рекордний урожай
02 жовтень, 2014, 11:57