Ініціатива «Збережи життя солдату» продовжується*

Ініціатива «Збережи життя солдату» продовжується*
Започаткована ще в травні 2014 року народними депутатами України Степаном Івахівим та Ігорем Єремеєвим ініціатива «Збережи життя солдату» продовжує допомагати збройним силам та добровольчим батальйонам України.

Так, за минулий тиждень в рамках ініціативи волинським нардепам вдалося допомогти 1-му батальйону територіальної оборони Волинської області, Луцькому прикордонному загону та 51-й окремій механізованій бригаді.

Так склалося, що до народного депутата Степана Івахіва ще на початку вересня звернувся командир 1-го батальйону територіальної оборони Волинської області Роман Козак з проханням допомогти отримати бронетехніку та протитанкові засоби (у той час бійці батальйону несли свою варту на кордоні з Росією в Чернігівській області й боронили кордон лише зі стрілецькою зброєю).

Тож народний депутат Степан Івахів особисто звернувся до міністра оборони з вимогою негайно забезпечити батальйон бронетехнікою т протитанковими засобами. Міноборони дуже вчасно відреагувало на звернення депутата, передавши першому батальйону необхідну техніку та озброєння якраз перед їх передислокуванням у зону АТО.

Наприкінці минулого тижня командир волинських бійців знову звернувся до Степана Івахіва з черговим проханням – забезпечити батальйон 24 раціями, без яких керувати військовими операціями на Сході просто неможливо. Тож уже наступного тижня в рамках ініціативи «Збережи життя солдату» волинські бійці отримають бажані рації безпосередньо за місцем своєї дислокації на Донбасі.

Не оминув своєю увагою Степан Петрович і волинських прикордонників. Нардеп з робочим візитом відвідав Луцький прикордонний загін, бійці якого незабаром вирушають в зону АТО. Поспілкувавшись з прикордонниками, народний депутат запевнив їх, що вони можуть постійно розраховувати не лише на його підтримку, але й на участь колег - Ігоря Єремеєва та Сергія Мартиняка.

«Ми вже кілька місяців працюємо вже не як народні депутати, а практично як волонтери, - усміхається народний депутат, - тому що для нас допомога армії, це, найперше, наш громадянський обов’язок. Тому тут, на плацу, для вас я не народний депутат, а сержант Івахів».

У рамках ініціативи «Збережи життя солдату» волинські прикордонники отримали сучасний тепловізор, 10 рацій, 25 тактичних окулярів та 50 персональних аптечок. Прикордонники подякували нардепу за допомогу та передали цілий список обладнання та запчастин, яких сьогодні потребує прикордонний загін не сумніваючись, що вже незабаром отримають все необхідне, - Степан Івахів завжди виконує обіцяне.

Слідом за прикордонниками волинський нардеп відвідав місце дислокації 51-ї ОМБР у Володимирі-Волинському, де зустрівся з керівництвом бригади. Напередодні під час робочої поїздки по Ковельському району бійці 51-ї бригади, які приїхали додому у відпустку, звернули увагу Степана Петровича на відсутність належних умов для перебування солдатів у військовій частині Володимира-Волинського. Щоб з’ясувати ситуацію, нардеп пообіцяв особисто відвідати бригаду та обговорити з її керівництвом, як можна спільними зусиллями забезпечити належний побут волинських військових.

Вже на вході до військової частини на Степана Петровича чекали рідні волинських офіцерів, які й досі перебувають у полоні. Дружини та матері офіцерів, знаючи участь Івахіва у звільненні з полону волинських солдатів, - вирішили звернутися до нього зі своїм болем та надією на допомогу.

«Нам дійсно вдалося зробити дуже багато для визволення з полону наших хлопців, - сказав Степан Івахів. - Проте всі вони були рядові та сержанти. З офіцерами все набагато важче. З невідомих для мене причин їх дуже важко міняти. Але ми будемо продовжувати наші спроби й залучати до процесу всі можливі засоби та зв’язки як в Україні, так і за кордоном», - запевнив жінок народний депутат.

Крім того, керівництво бригади спільно з нардепом намітили конкретні ремонтні роботи, яких сьогодні нагально потребує військова частина.

Проте найголовнішим для військових були не господарські питання, а подальша доля бригади. Про те, що бригаду розформують і на її базі створять 14-у - знають вже всі. Але військовослужбовців досі турбує, чи залишаться в новій бригаді командири 51-ї? Чи будуть продовжувати в новій бригаді службу солдати, які будуть готові знову повернутися в АТО? Чи доукомплектують 14-у бригаду новою технікою, замість тієї, яка була знищена в АТО? Чи залишиться за солдатами та офіцерами 51-ї бригади після розформування статус учасників АТО? Яка буде доля тих, хто вирішить продовжити службу в будівельних загонах?

Ці та інші питання офіцери 51-ї бригади матимуть змогу особисто поставити керівництву держави під час робочої зустрічі, яка відбудеться за кілька днів. Організували зустріч волинські народні депутати Степан Івахів, Ігор Єремеєв та Сергій Мартиняк. Військові та народні депутати щиро сподіваються, що всі ці проблеми та претензії будуть керівництвом держави не просто почуті – але перейдуть в площину конструктивну та конкретних дій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.