Статус учасника бойових дій надали лише тим, хто загинув

Статус учасника бойових дій надали лише тим, хто загинув
На сьогоднішній день механізм визначення статусу учасників бойових дій відсутній.

Про це заявив генерал-майор, начальник управління по роботі з особовим складом Збройних сил України Олександр Розмазнін, - повідомляє IA ZIK.

«У зв’язку з тим, що законодавча база напрацьовується не Міністерством оборони, а спеціальним міністерством, яке за це відповідає, ми напрацювали і запропонували свої пропозиції щодо механізму визначення учасників бойових дій... За Указом президента України, всі учасники АТО повинні бути визнані учасниками бойових дій», – прокоментував Розмазнін.

Він запевнив, що коли такий механізм буде відпрацьований, то всі, хто воюють на сході України, захищаючи державу, отримають статус учасника бойових дій. «Уже отримали (статус учасника бойових дій. – Ред.) ті, хто загинув», – сказав Розмазнін.

Нагадаємо, 16 липня Петро Порошенко підписав зміни до закону «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», згідно з якими учасниками бойових дій визнаються всі учасники АТО.

У вересні Кабінет міністрів затвердив порядок надання статусу учасника бойових дій особам, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як ця держава може призивати людей на смерть?
Відповісти
Останні новини
Статус учасника бойових дій надали лише тим, хто загинув
07 жовтень, 2014, 08:02