На Волині легалізували більше шестисот найманих працівників

На Волині легалізували більше шестисот найманих працівників
Протягом дев’яти місяців 2014 року на Волині легалізовано працю 605 найманих працівників.

Позбувшись статусу «трудового нелегала», вони отримали 1,1 мільйона гривень офіційної зарплати, а у бюджет – додаткових 560 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) та єдиного соціального внеску (ЄСВ), - повідомляє прес-служба головного упраління Державної фіскальної служби України у Волинській області.

Найбільше найманих працівників легалізовано у Луцькому районі - 156, які неофіційно працювали переважно у сільськогосподарській галузі. На Горохівщині, яка теж має розвинутий аграрний сектор, за цей час статус офіційно працевлаштованого отримали 138 осіб.

У переліку територіальних громад, де процеси легалізації найманої праці теж досить активні, – Маневицький район і місті Ковель.
Враховуючи майбутню децентралізацію влади, питання трудових нелегалів незабаром постане особливо гостро, - вважає виконувач обовязків начальника ГУ ДФС у Волинській області Віталій Чуй.

«У складних соціально - економічних районах бюджети потребуватимуть додаткових коштів, а громадяни - соціального захисту. Сільськогосподарські райони та міста Волині мають певний ресурс для забезпечення додаткових надходжень у місцеві скарбниці за умови повної легалізації найманої праці. У тому, щоб працівники мали достойну легальну зарплату, а бюджет – надходження, повинні бути зацікавлені як органи місцевого самоврядування, так і самі наймані працівники,» - зазначив Віталій Чуй.

Нагадаємо, що ПДФО належить до бюджетоутворюючих податків для місцевих бюджетів. За 9 місяців 2014 року на Волині до обласного бюджету надійшло 170,2 мільйона гривень цього платежу, а місцеві скарбниці отримали 510,6 мільйона гривень ПДФО.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.