Відомо, від чого найчастіше помирають люди

Відомо, від чого найчастіше помирають люди
За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров'я, в 2012 році неінфекційні захворювання стали причиною 68% всіх смертей.

Чотири основних неінфекційних захворювання - це серцево-судинні захворювання, рак, діабет і хронічні захворювання легенів, - інформує Еспресо.TV.

Інфекційні, материнські, неонатальні хвороби і розлади харчового походження склали 23% смертей у світі, а травми - 9% всіх випадків смерті.

У 2012 році від серцево-судинних захворювань померли 17,5 мільйона чоловік. Загалом за останні десять років ішемічна хвороба серця, інсульт, інфекції нижніх дихальних шляхів і хронічна обструктивна хвороба легень були головними причинами смерті. Тільки від серцево-судинних захворювань в 2012 році померло на 2,6 мільйона більше людей, ніж у 2000 році.

Рівень смертності від ВІЛ незначно знизився - з 1,7 мільйона ​​(3,2%) випадків смерті в 2000 році до 1,5 мільйона (2,7%) випадків в 2012 році.

У 2012 році померли 6,6 мільйонів дітей у віці до 5 років; майже всі (99%) ці випадки сталися в країнах з низьким і середнім рівнем доходу. Основними причинами смерті дітей стали пневмонія, недоношеність, родова асфіксія і родова травма, а також діарейні захворювання.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Відомо, від чого найчастіше помирають люди
20 жовтень, 2014, 10:18