Волинянин – другий на чемпіонаті світу

Волинянин – другий на чемпіонаті світу
Двадцятиоднорічний ковельчанин Богдан Тищук став другим у світовому рейтингу бігунів-юніорів.

На Чемпіонаті світу в Італії за 7 годин та майже 40 хвилин бігун подолав 100 кілометрів, йдеться у сюжеті ICTV.

«Я перший раз в житті брав участь у таких змаганнях високого рангу. Шалений біль відчувався після проходження вже 60-го кілометра. Тоді вже, можна сказати, біжиш на кістках, суглобах. Бо м’язи вже відмовляють», – каже спортсмен.

Марафоном Богдан займається з 10 років. Розповідає, що у дитинстві був непосидючим, але тренери оцінили талант хлопця і не помилилися: нині тішаться його першими серйозними здобутками.

«Він став першим наймолодшим учасником з України, який подолав цю дистанцію і з таким дуже престижним результатом і на високому професійному рівні. Тим самим він встановив рекорд України», – розповів тренер Сергій Панасюк.

Богдан тренується разом зі старшими спортсменами, які захищають честь України на міжнародних змаганнях. Щодня вони пробігають по 30 кілометрів. Тренуються на вулицях міста, бо професійних стадіонів, тим паче легкоатлетичних, у Ковелі немає.

Життя без марафонів Богдан не уявляє. Він навіть майбутню професію еменесника обрав, аби спорт став у пригоді. Юнак переконує: бігає не лише задля перемоги, а й для міцного здоров’я.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: спорт, біг
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинянин – другий на чемпіонаті світу
15 травень, 2012, 12:43