Ковельчанина, який воював у зоні АТО, нагородили орденом «За мужність»

Ковельчанина, який воював у зоні АТО, нагородили орденом «За мужність»
Тарас (прізвище він попросив не називати), якого Президент України Петро Порошенко нагородив орденом «За мужність» III ступеня, родом із Ковеля.

Хлопець навчався в міській гімназії та мріяв стати спортсменом, тому згодом вступив до ліцею олімпійського резерву в місті Рівне, - повідомляє ПроКовель.

Його закінчити Тарасові не вдалося, адже несподівано виникли проблеми зі здоров’ям. Луцький правознавчий ліцей з підвищеною фізичною підготовкою – це наступний його крок до омріяної професії.

Далі Тарас мав плани податися в Академію внутрішніх військ МВС України, адже дуже хотів там навчатися, і вже навіть склав вступні екзамени, але - не судилося. Однак з дужим хлопцем радо уклали контракт на проходження військової служби в одній із військових частин Житомира.

Волонтери Ковельського центру 51 ОМБР на своїй сторінці у Facebook повідали історію героїчного вчинку звичайного волинського хлопця Тараса.

«В березні нинішнього року боєць Житомирської частини разом із своїми побратимами відправився на місяць у Херсонську область захищати український кордон від зелених чоловічків, які тим часом уже «оселилися» в Криму і мали намір прорватися на материкову частину.

Далі бригада, де проходив службу Тарас, отримала наказ передислокуватися в Донецьку область Слов’янського району. Дорогою до пункту призначення колона українських військових потрапила під шквальний обстріл терористів. У результаті – 8 вбитих та 12 поранених.

Як сьогодні згадує сам Тарас, дорогою до блок посту його БТР аж тричі ламався, неначе не хотів туди їхати. Ворожа граната потрапила прямісінько в середину машини, якою перевозили міни, матраци, спальники тощо. Все миттю спалахнуло. Тарас з численними пораненнями зумів самотужки вилізти з палаючої залізної пастки і ще допомогти врятуватися своєму командирові, який все ніяк не міг звільнитися від численних перепон.

Коли хлопець полишав БТР, над його головою просвистіла ворожа снайперська куля. На щастя, вона його не зачепила. Тарасові нашвидкуруч надали першу медичну допомогу і всі гуртом вони кинулися до безпечного місця. Таким місцем на деякий час стала водостічна труба. За кілька хвилин палаючий БТР вибухнув.

Два кілометри Тарас при підтримці своїх побратимів мусив клигати на одній нозі і вже потім хлопці викликали підмогу. Таким чином поранений ковельчанин опинився спершу в Харківському військовому госпіталі, де лікувався два тижні, далі його перевели в Ірпінську лікарню, а згодом і в Житомирський військовий шпиталь. Саме там Тарас був визнаний як непридатний до військової служби з наданням йому третьої групи інвалідності.

Зараз хлопець уже пересувається без милиць, однак має ваду лівої ноги. Щоб її позбутися, він відвідує у спортзал і чекає на реабілітацію за кордоном від Ковельського центру допомоги 51 ОМБР».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Слава героям! Від Волині! Які несуть службу на 35 посту Луганської області …
Відповісти
Останні новини
Ковельчанина, який воював у зоні АТО, нагородили орденом «За мужність»
29 жовтень, 2014, 20:23