Українцям почнуть видавати біометричні паспорти через 2 місяці

Українцям почнуть видавати біометричні паспорти через 2 місяці
На сьогодні в Україні ще не налагоджене серійне виробництво біометричних паспортів, але все робиться для цього.

Про це сказала заступник Міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, - передає Кореспондент.

За її словами, європейська місія не може визначити безпеку біометричних паспортів, оскільки ще не запущено їхнє серійне виробництво.

«Тому європейська комісія не може провести оцінки з безпеки цих паспортів щодо рівнів їхнього захисту. Це недолік, який ми плануємо усунути. Найближчим часом ми запустимо серійне виробництво біометричних паспортів», - повідомила представник МЗС.

Зеркаль зазначила, що запуск серійного виробництва і видача біометричних паспортів планується з 1 січня.

«Завдання стоїть у тому, щоб запустити всю систему, а з 1 січня вже видачу паспортів. Зараз відбуваються наради, щоб вирішити проблемні питання, пов'язані з запуском цього серійного виробництва. Воно пов'язане з фінансуванням і з технічною стороною процесу», - пояснила представник відомства.

Зеркаль також зазначила, що єдиним недоліком, який необхідно усунути на шляху до безвізового режиму з ЄС, є питання видачі біометричних паспортів.

«У вересні в Україні було 4 місії ЄС з оцінки прогресу в цій сфері: одна - з контролю за кордонами, інша - з питання безпеки документів, ще дві - з питань притулку та міграції. Можу засвідчити, що у нас досить позитивні результати», - зазначила вона.

Як повідомили раніше в Мін'юсті, біометричні паспорти коштуватимуть українцям удвічі дешевше, ніж закордонні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
кому перепаде "золотий" потік?
Відповісти
Иоан Богослов говорит в святом откровении:"Кто поклоняется зверю и образу его и принимает начертание на чело свое,или на руку свою,тот будет пить вино ярости Божией,вино цельное,приготовленое в чаше гнева его,и будет мучим в огне и сере перед святими Ангелами и Агнцем, и дым мучения их будет восходить во веки веков..."
Відповісти
Для чого робити цифрове 3-д фото, якщо в надрукованому вигляді з-Д виглядає як звичайне фото????
Відповісти
Введення біометричних паспортів в Україні нав’язано Євросоюзом. Це один з пунктів договору про безвізовий режим. Припустимо, для в’їзду в Європу потрібен біометричний закордонний паспорт, але навіщо вводити в Україні загальногромадянський біометричний паспорт? Навіщо виконувати рекомендації ЄС, який до цих пір не видав елементарні паспорти мільйонам кочових циган?

Чому Європа старанно поширює свій «позитивний» досвід? Подивимося на це питання з точки зору Православ’я.

Ми ж ще не забули, що Україна це Християнська Православна країна. Європа нас називає ортодоксальними християнами. (В релігії ортодоксія припускає неухильне дотримання догматам віри, основам віровчення і основним традиціям). Це означає що в побудові держави ми повинні керуватися Святим Письмом та досвідом викладеним в ньому. Але, як бачимо, наші політики замість Біблії надають перевагу європейським рамкам і правилам.
Відповісти
Аби роки через 2 почали видавати, а 2 місяці - це нереально взагалі.
Відповісти
Останні новини
Українцям почнуть видавати біометричні паспорти через 2 місяці
03 листопад, 2014, 17:18