На Волині найнижчі ціни на прийом молока. ФОТО

На Волині найнижчі ціни на прийом молока. ФОТО
Виробництво молока на Волині цього року значно скоротилося.

Про це розповів начальник департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко під час наради-семінару з питань ситуації на ринку молока у Ковелі 5 листопада.

За його словами, основними виробниками молока на Волині є селяни. Вони утримують 95 тисяч корів.


Юрій Горбенко зазначив, що ті селяни, які мають три і більше корови, отримують 200 гривень із обласного бюджету за голову. В області таких родинних селянських ферм налічується більше 3,5 тисяч. Цього року 2150 з них отримали з обласної казни півтора мільйона гривень.

«Динаміка виробництва молока у розрізі районів невтішна. Навіть завдяки збільшенню продуктивності виробництва молока цього року не вдалося компенсувати минулорічний недобір молока. Немає і дотації із держбюджету для розвитку молочної галузі на Волині», - повідомив очільник департаменту.

Серед усіх регіонів України на Волині залишаються найнижчі ціни на прийом молока.

«Зараз є велика проблема із розрахунками молокопереробних заводів із населенням та підприємствами, які постачають молоко. Цю проблему треба вирішувати, бо люди не захочуть здавати молоко, якщо їм не платитимуть гроші», - резюмував Горбенко.

Представники волинських молокопереробних заводів розповіли, що зважаючи на різні причини очікувати якогось значного підвищення цін на закупівлю молока не варто. Принаймні найближчим часом.

Присутні на нараді заслухали керівників та представників кількох молокопереробних заводів.

Зокрема, представник Шацького молокозаводу наголосив, що потужність підприємства дозволяє переробляти велику кількість сировини, але платити постачальникам, приміром 6 гривень за молоко – немає можливості.

Представник «Дубномолоко» додав, що немає однієї усталеної ціни на прийом молока. Про вартість молока домовляються з кожним постачальником окремо. Також не можна говорити про те, що на Волині усім постачальникам платять 4,50 гривень за літр, адже у кожного господарника різна якість молока. І ставити одну ціну для всіх – це неправильно.

З його слів, приміром «Дубномолоко» платить постачальникам 4 гривні 20 копійок – 4,30 гривні за літр. У той час, як на Сході, зокрема, у Кременчузі люди отримують від молокопереробного заводу від 4 гривні 80 копійок за літр.

Юрій Горбенко звернувся до представників Ратнівського молокопереробного заводу, які мають проблеми із розрахунками за молоко, та «запросив» засновника підприємства на зустріч із головою Волинської ОДА Володимиром Гунчиком, наголосивши, що очільник області надзвичайно хоче його побачити і дізнатися причини, чому люди не можуть отримати свої гроші за здане молоко.

Начальник департаменту АПК констатував, що в області є все ж підприємство, яке славиться найбільшим об’ємом переробки молока та платить за його прийом найвищі на Волині ціни. Це підприємство – «Терра Фуд».

За словами представника «Терра Фуд», завод отримує від волинян лише 40% молока, все решта – привозять із інших областей.

«Волинське молоко не завжди має хорошу якість у порівнянні із іншими регіонами. Якщо молоко наших господарників буде заслуговувати на високу ціну, ми готові її платити. Якщо хороше молоко, то і ціна має бути відповідна», - наголосила представник «Терра-Фуд».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ПРОГОЛОСУВАЛИ ЗА ОЛІГАРХІВ єремеєва мартиняка івахіва і не плачте .будуть ще менші ,хаха слава продажним волинякам
Відповісти
Які 4,2 грн? 2,5. Вода дорожча. Ганьба вам. Літра соляри - майже відро молока.
Відповісти
"найвищі ціни"... пісєц.. смердить слухати - селянам платять по пвтори, максимум по 1,8 гривні за літр, причому з місячною затримкою, як правило, а в магазинах продається нескисаюча пісна біла гадість по 8-10 грн за літр...
виникає логічне питання - що за нах...???
Відповісти
Це Ви не нам розказуйте,а надрукуйте в газеті"Волинь".Нехай тупорила полішва ще раз проголосує за Єрємєєва і Ко.А Горбенко як не знає-то нехай не ляпає.4,2 грн-то для Гунчика з ним,по бумагах,для галочки.Ідіоти,бляха-муха!
Відповісти
Останні новини
На Волині найнижчі ціни на прийом молока. ФОТО
06 листопад, 2014, 10:35