МЗС Нідерландів: Зарано говорити про покарання винних у катастрофі Боїнга

МЗС Нідерландів: Зарано говорити про покарання винних у катастрофі Боїнга
Міністр закордонних справ Королівства Нідерланди Берт Кундерс наголосив на необхідності професійного розслідування трагедії малазійського Боїнга для покарання винних.

Про це він заявив під час брифінгу після завершенню переговорів із міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним, - повідомляє Укрінформ у суботу, 8 листопада.

«Доки не будуть з'ясовані остаточні обставини трагедії малайзійського Боїнга, ми не можемо вести мову про покарання... Лише на основі спільного і професійного розслідування зможемо дійти до юридичного розв'язання», - зауважив Кундерс.

Нагадаємо, Боїнг-777 Малайзійських авіаліній, здійснюючий рейс з Амстердама у Куала-Лумпур, був збитий над Донецькою областю 17 липня. На його борту знаходилися 298 осіб, усі вони загинули.

Лідер донецьких бойовиків Ігор Гіркін (Стрєлков) мимоволі зізнався у тому, що саме його бойовики збили над Торезом пасажирський «Боїнг-777». Однак, повідомляючи про свій «успіх», він вважав, що збитий літак належав українським ВПС.

Влучністю своїх стрільців Гіркін похвалився у соцмережах - і прес-центр АТО виклав відповідний скріншот-доказ .

Один із ватажків терористів, командир батальйону «Восток» Олександр Ходаковський заявив в інтерв'ю Reuters, що у них був «Бук», з якого збили малайзійський Боїнг. Згодом в інтерв'ю LifeNews спростував свої слова.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
МЗС Нідерландів: Зарано говорити про покарання винних у катастрофі Боїнга
09 листопад, 2014, 10:11