МОЗ попереджає про смертельний вірус, який насувається в Україну

МОЗ попереджає про смертельний вірус, який насувається в Україну
Виконуючий обов'язки міністра охорони здоров'я Василь Лазоришинець вважає, що з високою часткою ймовірності вірус Ебола потрапить в Україну.

Тому, за його словами, вітчизняні медики мають бути готові вжити заходів, - пише Експрес.

«Вірогідність того, що вірус потрапить, дуже висока. Так, як це сталося в Росії, Польщі, Румунії. І ми повинні бути готові», - сказав Лазоришинець.

За словами в. о. міністра, фахівці в Україні ще в середині серпня прийняли ряд заходів для запобігання перенесення вірусу Ебола з Африки та інших країн. Особливо гостро це питання стоїть у зв'язку з тим, що в країні працює велика кількість моряків, є представники миротворчих військ і студенти із Західної Африки.

«Ми над цим питанням працюємо ще з середини серпня. Тому що, коли почали з'ясовувати ситуацію, то виявилося, що у нас є тільки медстуденти - 3,5 тисячі, які приїхали із Західної Африки. У нас є 100 тисяч моряків, плаваючих всюди, у нас більше 2,5-тисячний контингент миротворчих військ, які знаходяться саме в цьому регіоні», - сказав Лазоришинець.

Зокрема, українські медики співпрацюють з прикордонниками і авіакомпаніями, яких попросили повідомляти про всіх підозрілих пацієнтів і відразу ізолювати їх до завершення медогляду.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вірус, Ебола
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
(Як правило, це перші ознаки лихоманки, біль голови, суглобовий і м'язовий болі, біль у горлі та слабкість м'язів. Багато цих симптомів схожі на грип, тому Еболу не відразу легко ідентифікувати. Але дуже швидко виникають пронос, блювота, висип і біль у животі. Нирки і печінка перестають працювати належним чином. Починаються внутрішні кровотечі, кров може йти з вух, носа, очей та рота.)
(Загалом у 8 країнах (Гвінея, Сьєрра-Леоне, Ліберія, Нігерія, Сенегал, Малі, США, Іспанія) поширення епідемії хвороби, яку спричинює вірус Ебола, станом на 4 листопада 2014 року (44-й тиждень епідемії) з початку січня 2014 р. (1-й тиждень епідемії) зареєстровано 13 268 випадків хвороби, зокрема 4 960 смертей, захворіли 549 медичних працівників, 311 з них померло.)

ще нам тільки цього бракувало
Відповісти
Останні новини
МОЗ попереджає про смертельний вірус, який насувається в Україну
10 листопад, 2014, 14:30