На які професії сьогодні найбільший попит в Україні

На які професії сьогодні найбільший попит в Україні
В Україні зростає попит на продавців, працівників сільського господарства та будівельників.

Про це свідчать дані середньострокового прогнозу потреби економіки України в робочій силі, розробленого Мінекономрозвитку, - повідомляє Кореспондент з посиланням на прес-службу відомства.

«За нашими розрахунками, найбільші необхідності у простих професіях в сільському господарстві, торгівлі та сфері послуг. Об'єктивним є зростання попиту на продавців і демонстраторів. Також спостерігатися попит на робітничі професії, зокрема, будуть потрібні робітники на будівництві, на транспорті, у сфері видобутку корисних копалин.

Залишається потреба у водіях і робочих з обслуговування пересувної техніки та працівниках, які надають персональні та захисні послуги», - сказав директор департаменту економіки соціальної та гуманітарної сфери відомства Олександр Савенко.

Прогноз враховує потребу в робочій силі на 2015-2018 роки. Згідно з даними прогнозу, подальший розвиток економіки призведе до зростання попиту на інженерів, професіоналів в галузі фізичних, математичних і технічних наук, а також фахівців у сфері інформації та телекомунікації і IT-сектору.

Також затребуваними будуть працівники металургійної і машинобудівної сфер. Дані розроблених міністерством прогнозів враховуються при формуванні держзамовлення на підготовку кадрів у навчальних закладах.

Раніше повідомлялося, що цього року кардинально змінилася десятка найпрестижніших професій в Україні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На які професії сьогодні найбільший попит в Україні
11 листопад, 2014, 13:00