Важкопоранений волинянин отримав гроші на лікування. ФОТО

Важкопоранений волинянин отримав гроші на лікування. ФОТО
5 тисяч гривень отримав на лікування поранений у зоні АТО волинянин.

Кошти отримали з аукціону, що відбувався під час проведення дегустації вин за участю експортного менеджера італійської компанії Chiarli Томаса Ґротвелда, та був організований першим у Луцьку рестораном високої кухні «Patio di Fiori».

За словами адміністратора ресторану Олени Лимар, відвідувачам запропонували скуштувати шість видів вина та визначити серед них найкращі за смаком, ті, що найбільше сподобалися. Обрані вина з автографом Томаса Гротвельда на пляшці продали на аукціоні. Загальна сума виручених коштів склала 5 тисяч гривень.

До слова, перед аукціоном гостей попередили, що виручені гроші передадуть на потреби бійцям АТО.

Днями громадська активістка та журналіст Ольга Бузулук розмістила блог на сайті ВолиньPost про свого друга дитинства, сусіда, хлопця, з яким разом виросли і ходили до школи, Арсенія Боярчука із Любомльського району. Він, як і багато молодих волинських чоловіків, воював на сході, а зараз потребує допомоги.

«29 жовтня був важко поранений, вибіг перед танком і біля нього розірвалась міна. У тілі – численні мінні осколки. Вивезли в Харків, потім – до Львова, де перебуває й досі. Лише 2 листопада добрі волонтери зв’язались з селищним головою та знайшли родину. Майже тиждень чоловік ще не приходив до тями. І ось зараз він уже відкрив очі, впізнав дружину, діток на фотографіях (правда, дуже розхвилювався), однак ще не говорить. Лікарі чекають, щоб трішки окріп організм, тоді пробуватимуть діставати осколки по всьому тілу.

Він втратив одне око, через яке наскрізь пройшов осколок. Сєня, який завжди був спортивний та підтягнутий, зараз лежить на лікарняному ліжку, не рухається і не розмовляє! Киває головою, що другим оком бачить. Багато осколків там, де не зміг захистити бронежилет: в обличчі, в плечах, в голові», - пише у блозі Ольга Бузулук.

Пост прочитав власник ресторану «Patio di Fiori» Володимир Пащенко і вирішив передати гроші виручені із аукціону на лікування Арсенія Боярчука.

Володимир Пащенко зауважив, що опікується та допомагає ще кільком сім'ям, в яких чоловіки постраждали, або загинули у зоні АТО.

Ольга Бузулук зауважила, що «ціле селище збирає гроші для Арсенія, активно включилась місцева школа, селищна рада та сусідні селищні ради». Навіть заробітчани із закордону пересилають гроші на лікування хлопцеві.

У Арсенія - дружина та двоє маленьких діток. Лікарі поки точно не кажуть, яка сума потрібна на лікування, адже стан чоловіка стабільно важкий. Медики чекають, поки він хоч трохи набереться сили, тоді почнуть проводити вже конкретні обстеження. Однак кожна гривня допоможе врятувати життя Арсенія.

Допомогти Арсенію Боярчуку може кожен.

Дружина відкрила картковий рахунок у ПриватБанку у гривнях:
5168 7554 0729 2099 (Боярчук Тетяна Іванівна).
Відкрито також рахунок у доларах і євро.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.