За що жителі Донбасу мають дякувати терористам

За що жителі Донбасу мають дякувати терористам
Журналісти проаналізували, якими обіцянками терористи промивають мозок жителям Сходу, і які із взятих ними зобов’язань були виконані.

Місцеві тітушки та російські найманці, які окупували українські міста та села на Донбасі обіцяли жителям регіону побудувати незалежну самодостатню та економічно незалежну "республіку" – таку собі процвітаючу соціалістичну зону, - повідомляє Еспресо.TV.

Натомість населені пункти перетворилися на територію хаосу та анархії. Сьогодні на Донбасі розруха і голод. Єдине ж, що спромоглися зорганізувати та побудувати бойовики з усім великим штатом російських консультантів - це їдальні для зголоднілих містян, милостиню у вигляді гуманітарки, нерегулярну видачу награбованої готівки у вигляді соцдопомоги та натуральну форму оплати праці. Але найбільше терористи розуміються на розвагах – організовувати концерти, вшановувати та покладати квіти в них таки виходить.

Бойовики неодноразово заявляли про свої наміри перейти на російські рублі. Про рубльову зону в терористичних "республіках" першим заговорив фейковий "президент Південно-Східної України" Анатолій Візір ще в квітні, потім про плани повної чи часткової відмови від гривні розповідали нові терористичні лідери Олександр Бородай, Ігор Плотницький, Олександр Захарченко. Однак ця ідея так і не була втілена в життя.

Окрім цього, терористи хотіли створити власну валюту і навіть розробили макет. Але найбільше, на що спромоглись – це ставити штампи на гривнях. Також терористи не покидають намірів створити власний банк. В Донецьку навіть оголосили про початок роботи "Центрального республіканського банку" на базі захопленого відділення "Укрексімбанку". Але, судячи з усього, його головна функція – це збір поборів з місцевих підприємців - так зване "Міністерство доходів і зборів" ДНР настійно пропонує юридичним та фізичним особам відкривати рахунки в ЦРБ ДНР.

Головний бойовик ЛНР Ігор Плотницький вважає, що "республіка" не потягне власну банківську систему, а гроші переправлятимуть через пошти.

Агітуючи молодь Луганщини та Донеччини вчитись в терористичних вишах, які відкрили в захоплених приміщеннях українських університетів, бойовики обіцяють видавати російські дипломи. Разом з тим, в російському Міністерстві освіти ці побрехеньки розбили вщент: відповідно до законів РФ країна не видає своїх дипломів студентам, які закінчили іноземні вищі навчальні заклади. Власних же вузів на території так званих ЛНР та ДНР Росія відкривати не збирається.

Тепер "влада" ЛНР вигадала нову казку для студентів: випускники отримуватимуть дипломи не тільки російського, а і міжнародного зразка. За словами "міністра освіти, науки і культури" Лесі Лаптєвої, досягнуті домовленості з Міжнародною кадровою академією про те, що поряд з дипломами ЛНР в кожному вузі будуть видавати дипломи міждержавного рівня.

На початку вересня терорист Леонід Баранов, який називає себе "міністром держбезпеки ДНР" оголосив, що влада так званої "ДНР" веде переговори про постачання російського газу на Донбас окремо від Києва.

Пізніше таку ж тезу озвучив і так званий "віце-прем'єр" ЛНР Валерій Потапов. Разом з тим, в "Газпромі" одразу ж спростували цю вигадку. Прес-секретар глави "Газпрому" Сергій Купріянов заявив, що компанія нічого не знає про домовленості з бойовиками на поставку газу.

До того ж "Газпром" вирішив ліквідувати два старих газопроводи Таганрог-Амвросіївка і Таганрог-Маріуполь, на які так розраховували в ДНР та ЛНР.

Після руйнування фінансової системи, готівкові гроші на окупованих територіях - це розкіш. Головні терористи місяць за місяцем завіряють, що найближчим часом вирішать цю проблему. Але єдине, що вони зробили – це виплатили разову допомогу перед виборами.

Єдине у чому досягли успіху в ЛНР та ДНР – це розваги. Поки жителі Донбасу вирішують, як вижити в надскладних умовах, серед російського бомонду стало модним їздити в окуповані регіони з гастролями.

Так, заспівали для "Новоросії" Йосип Кобзон, Віка Циганова. Також терористи потішили "власний народ" і переходом на московський час.

Окрім цього, в окупованих місцях абсолютно безкоштовно працюють філармонії, театри, організовуються конкурси "патріотичної пісні" та "далевські читання".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.