Українську чиновницю судитимуть через спекуляції з курсом валют

Українську чиновницю судитимуть через спекуляції з курсом валют
Щодо голови НБУ Валерії Гонтарєвої відкриють кримінальну справу за статтею про зловживання влади чи службовим становищем.

Таке рішення ухвалив Печерський районний суд Києва, пише Gazeta.ua.

Суд звернувся до прокуратури з вимогою почати розслідування і внести відповідний запис до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Суть звинувачень зводиться до валютних інтервенцій Нацбанку в серпні 2014 року: 5 числа НБУ виходив на міжбанк з купівлею долара по 11,93 гривні/$ і продажем по 12,26 гривні/$, а на тому ж тижні - 8 серпня торгував на валютному ринку трохи дорожче - по 12,45-12,6 гривні/$. Причому, спочатку за нижчим курсом продав на міжбанку $69 мільйонів, а через кілька днів відкупив там само $35 мільйонів дешевше.

Позивач (ним виступив адвокат Ростислав Кравець) звертає у своїй позовній заяві увагу на те, що на кожному дорожче відкупленому доларі центробанк втратив 19 копійок, і державі був нанесений збиток.

Раніше також повідомлялося, що найближчим часом Валерія Гонтарєва залишить посаду голови Нацбанку. Про це рішення має бути оголошене на поточному тижні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Давно пора! бездіяльність - повна. таких коментрів, як вона давала світ не чув! за рік в два рази долар піднявся. при цьому на люде
Відповісти
злочинив бендеривськои влади на лице а от довести щось щодо Арбузова бендери не можуть вси звинувачення побудовани на популизми А все дуже просто Арбузов працював для людей а людиноненависницьки майдауни проти людей
Відповісти
До чого тут Бандера ? Вся Україна побачила, що "напрацював" арбузов.(свідомо з малої букви). Вони всі "трудяги" ще ті !!!!
Відповісти