Повідомили, коли почнуть саджати корупціонерів

Повідомили, коли почнуть саджати корупціонерів
Умови для боротьби з корупцією в Україні створені, тому результатів протистояння з цим явищем можна очікувати вже влітку.

Про це у вівторок, 2 грудня, в Києві на міжнародному круглому столі «Реформування системи запобігання корупції в Україні» повідомив журналістам представник Президента України у Кабінеті Міністрів України Олександр Данилюк, передає Укрінформ.

«Результатів (ред. боротьби з корупцією) варто очікувати набагато раніше, ніж через рік. Якщо у березні буде створене Національне антикорупційне бюро України, то десь вже влітку. І це і є індикатор», - сказав він.

На уточнююче запитання, які саме результати маються на увазі, Данилюк зазначив: «Всі розуміють, що у країні є корупція. Всі про це знають і всі з цим стикаються. Якщо є корупціонери і закон передбачає відповідальність за корупцію, то люди мають бути позбавлені своїх посад і посаджені».

Представник президента також підкреслив, що Законом України про Національне антикорупційне бюро передбачена протидія кримінальним корупційним правопорушенням, вчиненим вищими посадовими особами, тому і результати будуть оцінюватися саме за цим показником.

«Тобто мають бути посаджені міністри або заступники міністрів, губернатори, саме ті, хто на практиці є на вищий точці цієї корупційної піраміди», - зауважив Данилюк.

Водночас він застеріг від зайвої ейфорії. На його переконання, повністю побороти корупцію неможливо, однак має проводитися безперервна системна робота для зменшення рівня корумпованості.

Представник президента наголошує, що умови для системного протистояння корупціонерам новою владою створені. Початок роботи таких структур як Національне антикорупційне бюро України та Національне агентство з питань запобігання корупції дасть можливість ставити конкретні завдання і оцінювати ефективність їх виконання.

«У влади вже не буде підстав говорити, що ми там до чогось не готові, бо інструментарій є», - сказав Данилюк.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
1. Ніколи.
2. Данилюк шахрай і прохіндєй. Да.
Відповісти
Останні новини
Повідомили, коли почнуть саджати корупціонерів
02 грудень, 2014, 15:07