Розповіли, чому на Волині дорогий хліб

Розповіли, чому на Волині дорогий хліб
Комбінат хлібопродуктів №2, який багато років забезпечував борошном за невисокими цінами хлібопекарів Волині, цьогоріч у період жнив (липень-серпень) не закупив жодної тонни зерна.

Поки на підприємстві у цей час тривали «розборки» зі старим та новим керівництвом і підприємство фактично було паралізоване, продовольчі корпорації уже почали закупляти зерно і, відповідно, ціни на хліб «пішли вгору».

Про це у коментарі ВолиньPost повідомив директор департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрій Горбенко.

Лише у листопаді на КХП №2, коли на підприємстві визначилися з новим директором, почали виготовляти борошно.

«Практично підприємство було паралізоване. Міністерство аграрної політики було наказом призначено ревізію. І в період заготівлі зерна підприємство не виготовляло зерна. Таким чином, воно залишилося, можна сказати, порожнім», - зауважив Юрій Горбенко.

За словами чиновника, якби ревізію на комбінаті хлібопродуктів №2, де виявили нестачу зерна з аграрного фонду (при попередньому керівнику), провели не в період заготівлі зерна, а у період жнив, то ситуація була б дещо іншою.

Наразі ситуація на підприємстві залишається напруженою.

«КХП №2 переробило уже 2 тисячі тонн борошна в листопаді з Державної продовольчої зернової корпорації. Вони його продавали по 3 750 гривень за тонну ще раніше, а уже з 1 грудня обіцяють ціну підвищити. Тому піде таке здорожчання», - зазначив посадовець.

Він наголосив, що у волинських хлібопекарів є можливість брати борошно з аграрного фонду у Радивилові, однак його там з невідомих причин не беруть. Лише «Теремно-Хліб», яке найбільше впливає на ціну хліба на Волині, забрало із 720 тонн лише 120.

«Зараз ми вивчаємо причину, чому не беруть борошно. Будемо переконувати хлібопекарів, що у них немає підстав для підвищення ціни на хліб, особливо на хліб соціального призначення», - каже Юрій Горбенко.

За його словами, після того, як підприємство на виготовило зерно, минув місяць-другий, поки на КХП №2 визначилися з новим керівництвом підприємства потім почали закупляти зерно продовольчі корпорації і аж в листопаді КХП №2 почало виробляти борошно.

Горбенко інформував, що наразі вживаються заходи, щоб на КХП №2 погасили борги в Держрезерв загальною сумою у 2 мільйони 800 тисяч гривень та заробітну плату.

«Зараз цим займаються правоохоронні органи. Призначив міністр нового директора, то він три місяці побув і звільнився за власним бажанням. Наразі виконує його обов’язки заступник директора», - підкреслив чиновник.

Також Юрій Горбенко додав, що у грудні продовольчі корпорації планують переробити ще 2 тисячі тонн зерна, щоби продавати борошно за нижчою ціною.

Нагадаємо, цьогоріч Волинська область зіштовхнулася з сейозною аграрною проблемою.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: хліб, гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А ДЕ ПРОПАВ МОСКВИЧ
Відповісти
Оце то свободівці повоювали
Відповісти
горбенко це брехун
Відповісти
А люди тут до чого? Прогавили час- їхні проблеми!
Відповісти