Бійців, які лікувалися у психлікарні, у луцькому госпіталі визнають «здоровими»

Бійців, які лікувалися у психлікарні, у луцькому госпіталі визнають «здоровими»
У Луцькому військовому госпіталі бійців, які перебували на лікуванні у Волинській обласній психіатричній лікарні № 1, визнають «здоровими» попри заключення психіатрів.

Про це у коментарі ВолиньPost повідомила психолог Волинської обласної психіатричної лікарні Олена Звєрєва.

«У нас військовий шпиталь на чолі з головним лікарем шпиталю Олександром Хоменком приймає рішення по психіатричних хворих, коли там немає жодного психіатра. У військовому госпіталі є лише психіатри з обласної психічної лікарні, які не у є у складі ВЛК (військово-лікарська експертиза – ред.). Вони просто записують діагнози. Далі Хоменко, згідно з цими діагнозами, направляє бійців на реабілітацію в обласний госпіталь для інвалідів війни. Там вони два тижні пролежали, і далі він пише, що хлопці здорові», - зауважила Звєрєва.

Військово-лікарська експертиза, з її слів, проводиться у шпиталі, де досі немає штатного психіатра, хоча є відкрита ставка.

«Наші діагнози всі нівелюються і перекреслюються. Тоді, коли бійці обмежено придатні, їх відправляють на передову… Немає відпрацьованого механізму. Ми все-таки не військова лікарня. Куди ми можемо скеровувати людей?! Львів каже, що у вас є свій регіональний госпіталь – нехай там розбираються. А з чим вони можуть розбиратися?», - зауважила Звєрєва.

Так, наразі на лікуванні у Волинській обласній психіатричній лікарні № 1 перебувають 37 військових з 51 бригади. Також є бійці з Івано-Франківської області та інших регіонів.

Психолог додала, що серед військових, які перебувають на лікуванні у психлікарні, є бійці, які були по 70 днів в полоні і повернулися додому на Волинь.

«Можете собі уявити, яка у них нездорова психіка! Вони лежать пригнічені, нервові, дратівливі. А що з ним буде далі, вони не знають… Хлопців ніхто не комісовує, визнають придатними для служби і далі відправляють на передову. Це фактично люди, які будуть самогубцями, бо можуть піти під кулі, або ще гірше, будуть вести себе неадекватно», - зауважила психолог.

Своєю чергою, начальник Луцького військового госпіталю, військовий хірург Олександр Хоменко зазначив, що із встановленим діагнозом та виявленим захворюванням військових на фронт «не випускають».

За його словами, до Волинського обласного госпіталю для інвалідів війни переводять на психологічну реабілітацію бійців лише після проходження курсу лікування або в військовому шпиталі або в обласній психіатричній лікарні.

«Далі – хто йде в частину (якщо проходить достатньо часу і його стан дозволяє), хто (командир дає направлення на призначення військово-лікарської експертизи) проходить обстеження. Ніхто нікого на фронт одразу не випускає, якщо є діагноз і захворювання… Не всі можуть бути непридатними, не всі можуть бути здоровими. Не завжди співпадають рішення з бажанням батьків чи самого пацієнта», - зауважив Хоменко.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
вони вже купили довідку, а тут такий облом
Відповісти
А ти особисто або твої рідні були в тому пеклі? Ти бачив чи знаєш, хто купив довідки? Якщо так заяви у відповідні органи, а не відкриває рот! Розумник ! В ато!
Відповісти
Чукча, щоб купити довідку з психлікарні, необхідно там пролежати в стаціонарі не один місяць. Якщо ти згоден - давай бабки то оформимо.
Відповісти
кому потрібна та довідка?як з нею потім жити(робота,навчання,т.д. і т.п.)а те що в багатьох хлопів дах поїхав після ато-то це я знаю не по чуткам.
Відповісти
А ти або твої рідні були в тому пеклі? Ти особисто знаєш, хто купив довідку? Якщо так, то заяви у відповідні органи, а не відкриває свій рот!
Відповісти
в Хоменка всі хворі різко здоровіють від дотику його рук!! Ми вже пів року з ним і такими як він воюєм!!!! ця халатність і байдужість таких лікарів аж вимагає сміттєвий бак біля госпіталя!
Відповісти
Не сильно захищайте те, що нписано у статті... І не сильно зліться на коментарі... Усі вже чомусь забули про усі знущання над людьми... Аналізуйте, тоді емоції будуть зваженіші... (Були друзі також ""там)
Відповісти
Останні новини
Бійців, які лікувалися у психлікарні, у луцькому госпіталі визнають «здоровими»
10 грудень, 2014, 16:40