В Україні збираються підвищити пенсійний вік

В Україні збираються підвищити пенсійний вік
В Міністерстві фінансів планують зекономити близько 4,3 мільярда гривень шляхом підвищення пенсійного віку чоловікам та жінкам до 65 років та обмеження виплати пенсій працюючим пенсіонерам до 90% призначеної пенсії, але не нижче розміру прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність.

Про йдеться в рекомендаціях щодо зміни в законодавство, підготовлених Міністерством фінансів України, з метою оптимізації витрат з держбюджету, - пише Дзеркало тижня.

Документом також пропонується призупинити індексацію пенсій до стабілізації економіки України. В міністерстві порахували, що це дозволить зекономити близько 2,8 мільярда гривень.

Крім того, Мінфін хоче здійснити перерахунок пенсії із застосуванням відсотку від суми перерахованих до Пенсійного фонду України страхових внесків, а не від заробітної плати.

Передбачається замороження розміру середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески та призначаються пенсії, на рівні 2014 року. У міністерстві впевнені, що це сприятиме відновленню соціальної справедливості у частині скорочення розривів у розмірах пенсій, які обумовлені роком виходу на пенсію. Ця норма може торкнутись 446,7 тисячі українців та дозволить зекономити 394 мільйони гривень.

Відомство запропонувало врегулювати питання щодо підвищення пенсійного віку та страхового стажу, необхідного для призначення пенсії, для осіб, які мають право на пільгову пенсію та пенсію за вислугу років, у зв'язку з тим, що пенсійне забезпечення зазначених категорій громадян не було удосконалено під час здійснення пенсійної реформи у 2011 році.

Так, пільговий пенсійний вік може підвищитися для жінок - на 10 років, для чоловіків - на 5 років, а необхідний стаж, що дає право на пенсію за вислугу років може підвищитися на 7 років. За підрахунками чиновників реальна економія від таких заходів може скласти 531,8 мільйона гривень.

Пропонується також переглянути мінімальний розмір пенсії у разі втрати годувальника, які призначаються членам сімей військовослужбовців та правоохоронців, у частині виплати такої пенсії у двократному розмірі прожиткового мінімуму виключно сім'ям осіб, які загинули захищаючи Батьківщину.

Мова йде про скасування пенсій при втраті годувальника для членів сімей військовослужбовців, які не є учасниками АТО та інвалідами війни. Економія у такому разі може скласти 893,3 мільйона гривень.

Документ передбачає обмеження права на отримання привілейованих пенсій для новопризначених пенсіонерів.

Пропонується знизити розмір пенсії, призначеної за спеціальними законами з 70 % до 60% заробітної плати. У середньому зменшення пенсії державного службовця складе біля 373 гривень, а народного депутата - біля 1000 гривень. Також заморозити перерахунок спеціальних пенсій у разі підвищення заробітної плати працюючим державним службовцям та прирівняним до них особам. Це стосуватиметься 165,3 тисяч українців, а реальна економія складе 34,4 мільйона гривень.

Крім того, Міністерство фінансів хоче здійснювати доплати до пенсії дітям війни у порядку та розмірах встановлених Кабінетом міністрів України. таким чином відомство планує зекономити майже 3,5 мільярда гривень.

Раніше повідомлялося, що в Україні планується з наступного року перейти на єдиний принцип розрахунку і нарахування пенсій, а також скасувати систему спеціальних пенсій.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: пенсії
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У мене немає слів. Так нагадайте мені пліз----за що стояв майдан!? Покращення розпочалось!!!
Відповісти
Не п...ди, роби!
Відповісти
Скасуйте його взагалі, телепні!!!
Відповісти
а це фактично так і буде - повне скасування пенсії за віком! бо ніхто до неї не доживе.
Відповісти
А давайте ще порахуємо скільки чоловік взагалі не доживе до пенсії... Ще єкономія неаби яка.... Я не боюся працювати в 65. але ж чи вдасться мені дожити до тих років при нинішньому рівні життя? Склалось враження що в нашій країні думають не про нас з вами.....
Відповісти
Я просто в шоці! Оце просто супер-стаття економії - НЕЗАХИЩЕНІ верстви населення - пенсіонери, перед тим з декретчиць по 130 грн зняли, бо ж, бляха, самі зажерливі!!!!!!!
Відповісти
Ну і хто в п"ятдесят, шістедесят років братиме на роботу, коли вже зараз, коли тобі сорок років то влаштуватись на роботу практично не можливо і втриматись на ній важко, то ті задрючені роботодавці носами крутять?Спочатку придумайте і прийміть закон, який би реально діяв і захищав сумлінних працівників від вікової і гендерної дискримінації. Придурки, повеніть жінкам вихід на пенсію в 55 років, ми й так, як коні все життя пахаєм, а вдома кров п"ють чоловіки з свекрухами, а на роботі кончені директори, дайте хоч трошки життю порадіти, а не з пожиттєвої каторги зразу відразу в гроб хочете вкласти.
Відповісти
слава гидному майдану
Відповісти
ситуація погіршується тільки через одну причину- мало стрибаєм. Співати гімн замість молитви, співати і стрибати- повинно допомогти вирішити економічні проблеми України. Підтверджено - 146 відсотків, доведено майдаунами
Відповісти
як тоді жити цікаво, просто супер, зменшення зарплат, скорочення, введення податків---чим платити????????Попробуйте прожити на 1200 грн.заплативши квартплату, купивши ліки, а їст і одягатися в нас не портрібно...Це приходить не звідки
Відповісти
від влади, за те що носили дрова іф розбирали брусчатку. Здобули і пишайтесь. Кажете погано було при Януковичі. Ну так поживіть по еуропейськи, ціни вже як у Еуропі)))
Відповісти
дура тому,що не поїхала за кордон в 30-35 років.Люди доробилися до статків і зберегли здоров"я, а я дура працювала на "благо рідної держави".Яка віддача з працівника при нашому рівні життя в 65???"Старческий маразм??? А молодим куди іти працювати? Коли на всіх місцях будуть сидіти маразматики?
Відповісти
Це шлях в нікуди.Здається слуги народу не збираються рахуватися з тим таки народом.Вже на стільки принизили і продовжкють принижувати людей своіми нікчемними законопроектами.Обридлі пусті балачки, а ще більше риторика влади типу які ми бідні,нещасні і т.д.і.т.п.-брехня, у нас прекрасна земля, працьовитий, мудрий народ.А от при владі чомусь опиняються жадібні ненажери.На справді корупцію і любов до державних коштів подолати дуже просто-смертний вирок з повною конфіскацією майна для чиновника будь-якого рангу.Повірте-через 5 років жодного корупціонера не залишиться і бюджета вистачить нарешті.
Відповісти
В очередной раз о народ вытерли ноги. Им же нужно чтоб пенсионеров вообще не было.САмый настоящий геноцид.М для осуществления своих нечеловеческих целей не поскупились пригласить гражданку Америки.Забыв все обещания и тех кто привел их к власти начата работа по уничтожению украинского народа.Чем они лучше предыдущей власти? Нищие украинцы с мизерными зарплатами и нищенскими пенсиями и война с разрухой. Но чувства наживы и воровства взяли верх.Пусть вернут все что накрали и тогда для выхода на пенсию хватит 50 лет.
Відповісти
який це жах.Дорога наша владо,зроби так: нехай всі люди безробітні з 18до 60 зареєструються в управлінні, і ти жахнешся - 70% населення району-непрацюючі. Та я вистояла на Майдані від початку і до кінця, ризикувала життям, і майбутнім своїх дітей, а ви тварі хочете тепер щоб я в 52 роки не маючи роботи лягла серед цього майдану і здохла. Повірте сволочі ми знаємо дорогу на київ, але якщо туди вирушить така маса то вас зметемо з лиця землі.
Відповісти
Останні новини
В Україні збираються підвищити пенсійний вік
11 грудень, 2014, 14:56