Яценюк поїхав на засідання Ради Асоціації Україна-ЄС

Яценюк поїхав на засідання Ради Асоціації Україна-ЄС
Українська делегація на чолі з Прем’єр-міністром Арсенієм Яценюком 15-16 грудня відвідає з робочим візитом Брюссель для участі в інавгураційному засіданні Ради Асоціації Україна-Європейський Союз.

Про це повідомляє "Урядовий портал".

"Це перше засідання цього органу, який засновано відповідно до положень Угоди про асоціацію між Україною і ЄС. Делегацію Європейського Союзу очолить віце-президент Європейської комісії, верховний представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Федеріка Могеріні. На заході будуть обговорені, зокрема, питання спільної протидії російській агресії на Сході України та незаконній анексії Криму, підтримка з боку Європейського Союзу програми реформ українського уряду та імплементації Угоди про асоціацію з ЄС, прогрес у виконанні Україною умов для запровадження безвізового режиму з ЄС, а також питання енергетичної безпеки", - йдеться у повідомленні.

До української делегації увійдуть міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, міністр закордонних справ Павло Клімкін, міністр юстиції України Павло Петренко, міністр фінансів України Наталія Яресько, голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, директор Урядового офісу з питань європейської інтеграції Секретаріату Кабінету Міністрів України Наталія Гнидюк.

Програмою візиту до Брюсселя також передбачені зустрічі Арсенія Яценюка з Головою Європейської Ради Дональдом Туском і Генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом.

Глава уряду України виступить на конференції Центру європейської політики, присвяченій пріоритетам нового Кабінету Міністрів.

Очікується, що в рамках перебування української делегації у Брюсселі відбудеться підписання кредитної угоди (Україна: модернізація магістрального газопроводу "Уренгой - Помари - Ужгород”) між Україною та Європейським банком реконструкції та розвитку. Цим документом передбачене залучення коштів у розмірі до 200 мільйонів доларів США для реконструкції та модернізації вітчизняної газотранспортної системи.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.