Волинські господині приготували кутю українським бійцям

Волинські господині приготували кутю українським бійцям
Представниці жіночої сотні й, водночас, учасниці церковного хору з села Маяки допомагають українським бійцям підготуватися до Святвечора та Різдва.

Вони зготували головну страву святкового столу – кутю, яку назвали солдатською і наліпили вареників, - повідомляє ВОДТРК.

Жінки та священик Михайло Бучак, який постійно возить допомогу воїнам і править за них Служби, обіцяють не забувати про солдатів.

Цього року сісти за святвечірній стіл удома не зможуть тисячі бійців, які виконують свій обов’язок у зоні бойових дій. Тому жінки-волонтери хочуть хоча б думками і особливими стравами поєднати солдатів із рідним домом. Для куті господині позносили продукти і зготували перші кілограми медово-макової смакоти. Перед тим, як узятися до роботи, запалили свічку й попросили в Бога благословення. Щоб і солдатів оберігав Господь.

5 кілограмів куті зварила Вікторія Мельничук. Привезла з дому величезну миску, а заправляли кутю гуртом. Господині поприносили меду і пропонували свої рецепти.

Вийшло аж чотири види куті. Для кожної натовкли горіхів, натерли маку й залили всіма медами. За узвар була юшка з аґрусового варення. Допомагали діти, передаючи бійцям вістку про народження Спасителя.

Після приготування куті ліпили вареники з картоплею. На Волині, де її родить удосталь, ця страва завжди на пісних столах.

Жінки готові забезпечити бійців усіма стравами, як це заведено в українських родинах. А ще розповідають, як наші предки оберігалися від злих сил.

Кутю розфасують у кульки й пластикові контейнери. До відправлення зберігатимуть у холоді. Окремо передадуть і складники. Мовляв, коли буде перепочинок, солдати зможуть приготувати все самі, як заведено в їхніх сім’ях. Адже ще одна кутя – перед Водохрещем.

Жінки зносять продукти й без запрошень. Ця хатинка, де готують для бійців, не зачиняється, розповідає отець Михайло Бучак.

Священик тішиться і тим, що активність Маяківської громади зростає.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські господині приготували кутю українським бійцям
30 грудень, 2014, 14:10