Підсумки-2014: ініціативи в Луцьку. ФОТО

Підсумки-2014: ініціативи в Луцьку. ФОТО
Упродовж 2014 року в Луцьку стартувало декілька нових акцій, пов’язаних з підтримкою переселенців зі східних областей на Волинь та допомогою бійцям АТО. І це зрозуміло, адже з революційними подіями цінності лучан почали змінюватися.

Мабуть, наймасштабнішою ініціативою, яка мала місце не лише у Луцьку, а й на Волині, можна вважати сформований потужний волонтерський рух: Констянтин Зінкевич, Наталія Соколова, Наталія Ариванюк, Наталія Водько, Наталія Слупко, Наталія Шепель, Наталія Толмачова, Роман Мартинюк, Василь Нагорний та чимало інших волонтерів Луцька й Волині – це ті люди, які виконували і продовжують виконувати титанічну працю, забезпечуючи військових, які воюють у зоні бойових дій на Сході України, сім’ї бійців, що загинули, та переселенців, які виїхали з постійного місця проживання на Сході і прибули на Волинь.

Також у році, що минає, з'явилися нові та почали активіно діяти раніше створені організації. Так, «Самооборона Волині», «Автомайдан Волині», «ВолиньSOS», «Поліські Партизани», «Волинський Тиловик» займалися продовольчим, матеріально-технічним та військовим забезпеченням волинських бійців.

Загалом, більшість ініціатив нашого міста були так чи інакше пов’язані з підтримкою української армії, патріотизацією населення та змінами, що принесла Революція Гідності.

БЕРЕЗЕНЬ: БОЙКОТ РОСІЙСЬКИХ ТОВАРІВ У ЛУЦЬКУ

Бойкотувати російські товари у Луцьку почали ще у березні 2014 року. Так, на рекламних щитах і тумбах зображували кровожерливих матрьошок, розвішували листівки з закликом не підтримувати російських окупантів.

Однак, попри активність бойкотування ряд місцевих супермаркетів та магазинів свідомо нехтували закликами активістів та відмовлялися клеїти наліпки з позначкою російського товару.

БЕРЕЗЕНЬ: «STOP ХАМ» «ВИХОВУВАВ» ЛУЦЬКИХ ВОДІЇВ

Першого весняного місяця у Луцьку почали «вчити» водіїв правил дорожнього руху. В рамках акції «Стоп Хам» автомайданівці розклеювали наліпки на лобові шиби автівок, що припаркувалися з порушенням правил дорожнього руху.

ТРАВЕНЬ: ПУНКТ ВЕЛОПРОКАТУ У ЛУЦЬКУ

У Луцьку біля Центру туристичної інформації та послуг 10 травня відкрили пункт велопрокату.

У межах відкриття пункту у Луцьку проводили велоекскурсії Старим містом та центральною частиною обласного центру.

ЧЕРВЕНЬ: ЗБІР ХАРЧІВ ДЛЯ ВОЛИНСЬКИХ БІЙЦІВ АТО

Ще з початку літа активістки Жіночої сотні «Самооборони Майдану», «Автомайдану Волині» «Автомайдану України» збирали в супермаркетах Луцька необхідні продукти для бійців на Сході.

Так, найчастіше лучани купували для волинських бійців консерви, крупи, макарони, овочі, чай та каву.

Більшість передач надходило бійцям батальйону «Айдар» та 51-ї механізованої бригади.

ЛИПЕНЬ: ЛУЦЬКЕ «ФОТО ПАТРІОТА»

27 липня у Луцьку стартував масштабний проект «Фото патріота», де місцеві фотографи робили патріотичні знімки в центрі міста, збираючи таким чином кошти для волинських бійців, які перебували у зоні бойових дій на Сході України.

Діяльність фотографів в межах акції «Фото патріота», яку вони організували спільно з ГО «Спілка власників зброї Волині», була волонтерською.

За період акції географія проекту розширилася, адже «Фото патріота» з’явилося не лише в інших містах Волинської області, а й в інших містах України: Ужгороді, Тернополі, Львові, Івано-Франківську, Києві, Чернівцях.

На зібрані кошти від заходу організатори закуповували необхідні речі та захисне спорядження, навіть придбали автомобіль для потреб добровольчого батальйону «Айдар».

За цей час фотографи зробили тисячі світлин та зібрали тисячі гривень.

СЕРПЕНЬ: «ВИШИВАНІ ПАМ'ЯТНИКИ»

23 серпня до Дня Державного Прапора та Дня Незалежності три луцьких пам’ятники прикрасили національною символікою та елементами вишивки.

Під час акції «Одягни пам’ятники у вишиванку» на пам'ятник Тарасу Шевченку пов'язали вишиваний рушник, на монумент Лесі Українці одягнули вінок і вишивану накидку, а Михайло Грушевський «отримав» вишивану краватку до своєї сорочки.

СЕРПЕНЬ: «ВОЛИНЯНИ З ТОБОЮ»

На початку серпня у Луцьку активісти організували акцію «Волиняни з тобою», в межах якої відбувався збір коштів для бійців з 51-ої механізованої бригади.

Упродовж чотирьох днів 20 волонтерів у вишиванках зі скриньками ходили центральними вулицями міста та збирали кошти. За гроші, які кидали у скриньку, лучани отримували квиток з порядковим числом, за яким брали участь у розіграші цінних призів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: підсумки
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.