Польща готова евакуювати з Донбасу українців польського походження

Польща готова евакуювати з Донбасу українців польського походження
Польський уряд готовий евакуювати зі Сходу України 205 українських громадян польського походження. Саме стільки людей попросили Варшаву про притулок.

Про це повідомляє "Ліга" з посиланням на Польське радіо.

За словами глави МЗС Польщі Гжегожа Схетини, точна дата від'їзду не розголошується з міркувань безпеки українських поляків.

"Ми докладемо всіх зусиль, щоб провести цю акцію ще в січні. Точної дати я не називатимуть ні сьогодні, ні в найближчому майбутньому. Я це роблю з урахуванням безпеки людей, які виїжджатимуть з Донбасу", - сказав він.

За словами представника Товариства польської культури в Донбасі Валентини Старушко, попередньо була досягнута домовленість, що українські автобуси заберуть людей з одного з міст біля Донецька, завезуть їх до Харкова, де їх чекатимуть польські автобуси, на яких люди відправляться в пункт призначення.

Приготування, щоб прийняти групу поляків з Донбасу, вже майже завершені, каже голова Товариства Польська громада Лонгин Комоловскій.

"Все вже опрацьовано до дрібних деталей. Осередки, в яких перебуватимуть ці люди, кишенькові гроші, медична допомога, школи для дітей, консультації з питання працевлаштування. Ми майже вирішили питання страхування", - сказав він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Польща готова евакуювати з Донбасу українців польського походження
07 січень, 2015, 11:52