У луцьких маршрутках нарешті буде GPS-навігація?

У луцьких маршрутках нарешті буде GPS-навігація?
Луцьких перевізників просять встановити в усіх маршрутках системи GPS-навігації до кінця цього року, бо інакше розриватимуть договори.

Про це йшлося на засіданні постійної депутатської комісії Луцької міської ради з питань житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження у вівторок, 20 грудня.

Як розповіла голова «транспортної» комісії Луцькради Олена Голєва, GPS-навігатори у більшості маршруткок і тролейбусів повинні були з’явитись ще восени, оскільки є відповідне рішення виконкому. Втім це рішення не виконується.

«І це при тому, що звичайне GPS коштує всього лиш 2 тисячі гривень», – наголосила Голєва.

На думку Голєвої й інших членів «транспортної» депутатської комісії, система GPS досі у Луцьку не запроваджена, бо тендер на обслуговування перевізників виграло підприємство «Візор», обладнання і послуги якого надто дорогі. Нагадаємо, цей тендер відбувся ще у 2010 році.

Проте директор «Візора» Степан Чухрій намагався довести членам комісії, що ціна, пропонована ним, виправдана. Він переконував, що його система GPS-навігації «інтелектуальна», мовляв простіші навігатори не такі функціональні.

Керівник «Візора» розповів, що встановлення одного навігатора коштуватиме перевізникам 5 850 гривень, а щомісячна абонплата за обслуговування та диспетчеризацію становитиме 135 гривень.

Проте Чухрію таки не вдалось переконати депутатів. Вони одноголосно вирішили дозволити перевізникам встановлювати простіші навігатори, а Луцькому підприємству електротранспорту запропонували взяти на себе обслуговування та диспетчеризацію.

Прийняти відповідне рішення, попри тендер, депутати рекомендуватимуть і меру, і членам виконкому.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хотілось би побачити нарешті якогось впорядкування руху маршрутних таксі та транспорту ЛПЕ!
Відповісти
Останні новини
У луцьких маршрутках нарешті буде GPS-навігація?
20 грудень, 2011, 16:40