Волинь у міжнародній співпраці з єврорегіоном «Буг»

Волинь у міжнародній співпраці  з єврорегіоном «Буг»
У польському місті Хелмі відбулася підсумкова конференція проекту «ГІС через кордон – спільна платформа просторового управління в Єврорегіоні «Буг».

Проект реалізовувався у рамках Програми прикордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна» 2007-2013 Європейського Інструменту Сусідства та Партнерства, - повідомляє управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Волинської облдержадміністрації.

Захід організовано польською Асоціацією органів місцевого самоврядування Єврорегіону «Буг» - головним партнером проекту. Партнерами у проекті також виступили українська частина Єврорегіону «Буг», громадське об’єднання «Брестський обласний центр підтримки розвитку зеленого туризму «АГРОЕКОТУР» та Східний консультаційно-сервісний кластер з Любліна.

Спільними зусиллями вдалося подолати багато формально-правових бар'єрів, що випливали з специфіки проекту, та створити два дуже важливих для розвитку прикордонних регіонів продукти проекту, а саме: геопортал Єврорегіону «Буг» та спільну функціонально-просторову концепцію розвитку Єврорегіону «Буг» до 2020 року.

Геопортал Єврорегіону «Буг» (http://euroregionbug.maps.arcgis.com) є IT- інструментом для проведення просторового аналізу, візуалізації даних та їх доступного розкриття через Інтернет. Уперше в історії транскордонного об’єднання «Єврорегіон «Буг» розроблено спільну інформаційну платформу українсько-польсько-білоруського прикордоння трьох країн. Вона містить дані туристичного та економічного характеру (туристичні центри, готелі, ресторани, місця відпочинку, кемпінги, історико-культурні пам’ятки, заповідники, інфраструктура, інвестиційні об'єкти, земельні ділянки тощо) Волинської та Брестської областей, Люблінського воєводства.

Геопортал є корисним для інвесторів: у ньому відображені вільні земельні ділянки, що знаходяться в активі українсько-польсько-білоруського прикордоння. Це збільшить зацікавленість потенційних інвесторів у розміщенні фінансових ресурсів на території Єврорегіону «Буг», у т.ч. Волинської області.

На геопорталі доступними є описи усіх туристичних місць з короткою довідкою про них, що дає можливість оперативно прокласти шлях від однієї культурно-історичної пам’ятки до іншої, що заощадить час підготовки маршруту для проведення відпустки, екскурсійної програми, а також надихне на нові ідеї для подорожей.

Спільна концепція розвитку Єврорегіону «Буг» до 2020 року – це спроба створити основу для планування розвитку прикордонних територій. Цей документ містить детальну інформацію про суспільство, економіку, навколишнє середовище, інфраструктуру території Єврорегіону «Буг».

Концепція буде корисною для представників місцевих органів влади, громадських та неурядових організацій, студентів та усіх зацікавлених в отриманні інформації з питань просторового господарювання на території Єврорегіону «Буг».
З детальною інформацією про впровадження проекту «ГІС через кордон – спільна платформа просторового управління в Єврорегіоні «Буг» можна ознайомитися на веб-сторінці: www.euroregionbug.com.ua та http://euroregionbug.maps.arcgis.com.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.