Схід і Захід разом: мери Луцька та Волновахи підписали меморандум про співпрацю.ФОТО

Схід і Захід разом: мери Луцька та Волновахи підписали меморандум про співпрацю.ФОТО
Мери Луцьк та Волновахи підписали Меморандум про співпрацю у різних сферах та обмінялися символами, щоб підтвердити, що Схід і Захід разом.

Церемонія підписання відбулася у середу, 25 лютого.

Як раніше відзначав секретар Луцької міськради Сергій Григоренко, співпраця зі східним містом України передбачає і підтримку міста, і культурні обміни, й оздоровлення дітей.

Міський голова Микола Романюк відзначив, що Луцьк має вже 16 міст-партнерів за кордоном, однак Волноваха – перше місто-побратим в Україні.

Міський голова Волновахи Сергій Демченко подякував за те, що Луцьк відгукнувся на пропозицію про співпрацю. Від подарував лучанам прапор і герб Волновахи.

Депутат від волноваського округу №60 Дмитро Лубінець відзначив, що у їх місті шанують українську мову. Українські традиції, але під час виступів він користується російською мовою, аби довести – російськомовних патріотів теж багато. Також він подарував Луцьку рушника від майстрині, що живе у Волноваському районі.

Нардеп Ігор Лапін нагадав, що зараз ми маємо будувати таку країну, у якій би хотілося жити нашим дітям, а тому потрібно доводити, що Схід і Захід разом. Саме тому він із побратимами планує везти допомогу бійцям у місто Щастя на Луганщині.

Наприкінці церемонії Микола Романюк передав синові відомої на Сході волонтерки Іванни Куті подяку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.