На Волині думають передати «заповідні» ставки «Укррибі», федерація риболовів протестує

На Волині думають передати «заповідні» ставки «Укррибі», федерація риболовів протестує
На Волині створили робочу групу, щоб розглянути можливість передати ставки в селах Несвіч і Чаруків державному підприємству "Укрриба" для ведення аквакультури за рахунок земель державної власності за межами населених пунктів Чаруківської сільської ради.

Про це йдеться у розпорядженні голови Волинської ОДА Володимира Гунчика від 14 лютого.

Представники Федерації риболовного спорту Волинської області вважають, що такі ініціативу можна розглянути, як порушення законодавства.

Саме тому вони скликають прес-конференції у вівторок, 3 березня в конференц залі "ВолиньМедіа". Початок об 11:00.

У розпорядженні Гунчика йдеться: "Робочій групі розглянути питання щодо надання в постійне користування частини території природно - заповідного фонду (частина – 72 га орнітологічного заказника місцевого значення "Чаруків") Державному підприємству "Укрриба" для ведення аквакультури за рахунок земель державної власності за межами населених пунктів Чаруківської сільської ради Луцького району".

Учасниками стануть представники Федерації риболовного спорту Волинської області, представники Несвічівської та Чаруківської сільської ради, Луцької районної державної адміністрації, Луцької районної ради; Волинської облдержадміністрації, екологи, орнітологи тощо.

Як повідомлялось раніше, інвестори планують вкласти гроші у ставок в с. Несвіч Луцького району, аби там створити тренувальну базу. Окрім цього, Федерація риболовного спорту Волинської області вже подала заявку на проведення в області чемпіонатів світу з риболовного спорту у двох дисциплінах.

Представники Федерації зауважують, що "закон не забороняє рекреаційну діяльність (в тому числі спортивне рибальство) на території заказника".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
чиновники обласної державної адміністрації взагалі припухли. Не можуть толком розібратися в законах. За який .... зарплати получають?
Відповісти
Доля ставка вже вирішена. На жаль, не на користь федерації риболовів. Ставок віддалуть сину Кучери, якраз через махінацію в передачі Укррибі. Водойму виведуть з природозаповідного фонду, а потім здадуть в оренду
Відповісти
https://www.youtube.com/watch?v=BT4zZV32RHI
Відповісти
Останні новини
На Волині думають передати «заповідні» ставки «Укррибі», федерація риболовів протестує
02 березень, 2015, 12:52