«Не все так погано», - волинські лікарі про серцево-судинні захворювання

«Не все так погано», - волинські лікарі про серцево-судинні захворювання
У Луцьку відбулась науково-практична конференція «Зупинити епідемію серцево-судинних катастроф».

Захід пройшов 11 березня у Волинській обласній клінічній лікарні.

Головний позаштатний спеціаліст МОЗ, доктор медичних наук Костянтин Руденко зауважив, що станом на сьогодні проведена велика робота.

«Ми маємо змогу відстежувати стан у порівнянні з минулими роками. Хочеться відзначити високий рівень лікарів та людей, які очолюють медицину. Зроблена велика робота. Якщо казати про інші регіони, то там це тільки починається».

Начальник управління охорони здоров'я Ігор Ващенюк зазначив, що основною проблемою є те, що люди невчасно звертаються за допомогою

«Лише 30 % на сьогонішній день отримують належну допомогу, можливо, це пов'язано з тим, що вони не знають куди звертатися. Отож моя порада, як тільки заболіло, треба телефонувати у швидку. Є обладнання, є можливість і треба це використовувати».

Головний лікар обласної клінічної лікарні заявив Іван Сидор, що «все зло - це гіпертонічна хвороба, яка призводить до інфаркту, інсульту, інвалідності та смертності».

«За минулий рік ми провели близько 1000 оперативних втручань на серці та 136 операцій із застосуванням штучного кола кровообігу. Єдина проблема - невчасне звертання за допомогою. Нам потрібно підняти грамотність людей та проводити регулярні обстеження».

Завідувач кардіологічного відділення Сергій Саламатін описав симптоми при серцевому нападі.

«В людини виникає гострий біль за грудиною, може мати гострий, здавлюючий, стискаючий характер, може бути присутня задишка. Найкращий час для діагностики - це перші години після нападу. Саме тоді найкраще простежуються проблеми».

Нагадаємо, що на лікування серцево-судинних хвороб у Волинській області експерти світового банку виділять 33 мільйони доларів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Не все так погано», - волинські лікарі про серцево-судинні захворювання
11 березень, 2015, 16:50