Волиняни стали споживати на 18% менше природного газу

Волиняни стали споживати на 18% менше природного газу
Споживання природного газу на Волині продовжує скорочуватися. У І кварталі 2015 року об’єм транспортування газу для всіх споживачів області зменшився на 18,3% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Про це повідомляє ПАТ "Волиньгаз".

У січні – березні 2015 року волиняни спожили майже 192 млн куб. м природного газу. Зменшення обсягів характерне для всіх категорій споживачів. Установи і організації, що фінансуються з державного бюджету, зменшили використання газу на 36,6%, релігійні організації – на 32,6%, промислові і комунально-побутові підприємства – майже на 28%, підприємства ТКЕ – на 22,2%.

Волиняни, які використовують газ для побутових потреб, спожили найбільший його об’єм – майже 117 млн куб. м. газу, але це на 16,4% менше, ніж у січні-березні 2014 року.

«Така немала економія газу стала можливою завдяки декільком факторам. Це і заходи місцевої влади з енергозбереження, і частковий перехід споживачів на альтернативні види палива і нетипово тепла погода. Однак, незалежно від об’єму споживання, наше підприємство транспортує газ по одних і тих же мережах, які треба утримувати належним чином. Джерелом фінансування цієї роботи є тарифи на транспортування і постачання газу, які на сьогодні залишаються некоректно розрахованими і не покривають витрат на обслуговування газопроводів, встановлення лічильників та багато інших видів робіт», - сказав голова правління ПАТ «Волиньгаз» Мирослав Коротя.

Фактичне скорочення споживання газу в І кварталі виявилося значно більшим, ніж очікувалося при затвердження тарифів НКРЕКП. До того ж обсяги транспортування і постачання природного газу у січні-березні складають 44% від річного, а нові тарифи будуть діяти тільки 9 місяців (з 1 квітня). Тож якщо тарифи не будуть переглянуті, компанія у 2015 році отримає збитки орієнтовно 52,3 млн. гривень.

Якщо тарифи не будуть переглянуті, то «Волиньгаз» неминуче отримає збитки. Недоотримання тарифної виручки у 2015 році складе. Відповідно у підприємства, яке зобов’язане забезпечувати безаварійне і безперебійне газопостачання, не буде достатньо ресурсів для нормальної роботи



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: газ, гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волиняни стали споживати на 18% менше природного газу
24 квітень, 2015, 11:41