Двом загиблим волинянам присвоїли звання «Почесного громадянина Луцького району»

Двом загиблим волинянам присвоїли звання «Почесного громадянина Луцького району»
Двом волинським військовослужбовцям, які загинули при виконанні своїх службових обов’язків у зоні АТО, присвоїли звання «Почесного громадянина Луцького району».

Про це стало відомо під час сесії Луцької районної ради 8 травня.

Ініціатором присвоєння такого посмертного звання для загиблих Віталія Бохонюка та Юрія Богдановича став голова Луцької районної ради Олексій Гвоздецький.

Рішення, які прийняли депутати Луцької райради, передбачає присвоїти звання «Почесний громадянин Луцького району» (посмертно) Богдановичу Юрію Володимировичу та Бохонюку Віталію Григоровичу за прояв особистої мужності та героїзм, виявлені при захисті державного суверенітету і територіальної цілісності держави під час проведення антитерористичної операції на сході України та активну громадську діяльність.

Окрім того, на сесії райради родинам загиблих вручили посвідчення, нагрудний знак та стрічку з написом «Почесний громадянин Луцького району». А також районна рада зобов’язалась виплатити одноразову грошову винагороду у розмірі 1000 гривень згідно Положення про присвоєння звання «Почесний громадянин Луцького району».

Окрім того, на попередній сесії Луцької районної ради було прийнято рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин Луцького району» (посмертно) для Героїв Небесної Сотні, які торік загинули під час Євромайдану, а також і для тих волинян, які загинули за волю та Незалежність України.

Заступник голови Луцької районної ради Вадим Веремчук насамкінець зазначив, що родини загиблих волинян часто йому скаржаться, що міська влада Луцька відмовляється встановлювати портрети загиблих жителів Луцького району на стелі присвяченій загиблим воїнам АТО та Героям Небесної Сотні. Тому депутатський корпус райради звертатиметься до міського голови Луцька Миколи Романюка із проханням вирішити цю проблему.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
....о.....тепер знаєм скільки коштує людське життя українця.......а ще говорили про кривавий режим Януковича
Відповісти
не, не хочу почесного...
Відповісти
Останні новини
Двом загиблим волинянам присвоїли звання «Почесного громадянина Луцького району»
08 травень, 2015, 11:07