У Луцьку «айдарівці» розповіли студентам, скільки ще триватиме війна на Сході. ФОТО

У Луцьку «айдарівці» розповіли студентам, скільки ще триватиме війна на Сході. ФОТО
У Луцьку військовослужбовці із батальйону «Айдар» провели зустріч зі студентами математичного факультету СНУ імені Лесі Українки, розповіли про війну на Донбасі і зпрогнозували скільки вона ще триватиме.

Зустріч студентів із «айдарівцями» відбулась у стінах СНУ імені Лесі Українки 12 травня.

Командир другої штурмової роти батальйону «Айдар» Ігор Лапін, боєць батальйону Олександр Дмитрієв, позивний «Кутузов», Олександр Кралюк, позивний «Морячок», боєць 51-ої механізованої бригади Олександр Мартинюк і боєць батальйону, випускник математичного факультету Дмитро розповіли студентам про свій військовий шлях, який майже у всіх добровольців розпочався ще із Євромайдану.

Кожен із них зізнався, що після революції очікували, що в Україні можливі певні військові провокації зі сторони Росії, але ніхто не думав, що вони перейдуть у справжні військові дії.

На думку бійця батальйону «Айдар» Олександра Кралюка, поштовхом для того аби Росія розпочала неоголошену війну з Україну стало те, що керівництво РФ боялося різних так званих «кольорових» революцій, вважало, що саме вони можуть спонукати росіян до можливих повстань проти діючої влади.

Росії потрібна була противага тим процесам, що відбуваються в світі. Путін зробив ставку на пропагування російського націоналізму і «захисту» всього російського у світі.

«Україна стала центром збройного протистояння між Заходом та Росією. Незважаючи на те, що наша армія поступово відновлюється вгамувати цей військовий конфлікт буде не просто. Ми обрали нову владу з надією на те, що відбудуться певні зміни в країні. Але ми повинні розуміти, що нинішній президент переміг на виборах лише через те, що був певний «договорняк» з олігархічними кланами.

Тому не варто чекати, що в Україні розпочнеться війна влади проти олігархів. Олігархи мають певні зони впливу у державі. І якщо їх зараз витісняти, то під загрозою постане суверенітет України. Від фінансово-кланової еліти Президент не відмовиться, і не варто чекати, що він зруйнує усі тіньові фінансові схеми», - зазначив Кралюк.

Окрім того «айдарівець» впевнений, що Росія не вдаватиметься до повномасштабної війни, не наступатиме на західні території держави, через те, що відкрита агресія означатиме для РФ – кінець фінансовій системі і повну ізоляцію в світі.

«Війна в Україні може завершитись через рік при умові, якщо уряд має намір робити правильні кроки в інтересах країни і з урядових кабінетів повиганяє паркетних щурів. Рік війни Україна ще точно витримає, адже її інтереси захищають патріоти і небайдужі люди», - мовив Кралюк.

Також під час зустрічі «айдарівці» звернулись до студентів із закликом пам'ятати про те, що в країні іде війна і потрібно розуміти, що розваги у дні трауру за загиблими військовими неприпустимі. Кожен має керуватись своїми моральними принципами, адже заборонити насильно не відвідувати розважальні заклади не можливо.

«У час, коли країна ховає своїх Героїв, а в клубах Луцька танцюють стриптиз та організовують розважальні заходи такого типу, неприпустимо. Нині потрібно усі сили та фінансові можливості громадян направити на допомогу армії та добровольцям. Війна сама по собі швидко не закінчиться. Пропоную усім молодим і активним людям долучатись до волонтерських рухів, відвідувати поранених бійців у госпіталях, висловлювати їм свою підтримку», - зазначив боєць 51-ої механізованої бригади Олександр Мартинюк.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
у великих "інтелектуальних" здібностях гайдарівців.... Провидці.
Відповісти
але в твоїх-навіть дуже.
Відповісти
коли і де Кралюк воює: весь час тільки по різних заходах тусується.
Відповісти
Героям слава!!!
Відповісти
прийшла подивитись на "міні" героїв з максі апломбом...
Відповісти
все понятно надо искать дурачков которые будут воевать за его депутатское кресло.еще понравилось как этот мюнхаузен бегал за танками и нашатирем их обливал а бойцы здесь причем.битва экстрасенсов 3
Відповісти
вірять самі собі...
Відповісти
Почему красишся и причёска как у 35 летней женщины?и прячешся за словами из вмкипедии "апломб", будь простой девушкой из перефирийного городка и тебя ждёт удача . . .
Відповісти
Никто из них реально пороху не нюхал.
Відповісти
В Лапіна вже реально хвороба. Те шо він "бідний і не купляє нового костюма" брєд! І всі це прекрасно знають. Чогось інші айдарівці в цивільному прийшли, а те як на маскараді. Якщо я лікар, то мені скрізь у халаті ходити?
Відповісти
Останні новини
У Луцьку «айдарівці» розповіли студентам, скільки ще триватиме війна на Сході. ФОТО
12 травень, 2015, 17:35