Журналіст з Австралії довів, що МН17 збили з російського «Бука». ВІДЕО

Журналіст з Австралії довів, що МН17 збили з російського «Бука». ВІДЕО
Австралійський журналіст Майкл Ашер провів власне розслідування падіння літака рейсу МН17 малайзійських авіаліній, в якому прийшов до висновку, що лайнер був збитий з російського "Бука". Його 20-хвилинний документальний фільм вийшов на австралійському телеканалі 9 News у програмі "60 хвилин" .

Про це повідомляє ТСН.

Журналіст поспілкувався з засновником британського сайту інтернет-розслідувань Bellingcat Елліотом Хіггінсом, який одним з перших відстежив російський "Бук". Хіггінс у подробицях розповів, як він зміг довести причетність російських військових до трагедії з літаком. Потім Майкл Ашер з'їздив за маршрутом, за яким росіяни везли "Бук" - Зугрес, Торез, Сніжне, на поле, звідки, найімовірніше, була запущена ракета "Бука", і Луганськ.

Журналіст побачив місця, де на різних фото і відео з соцмереж фігурує російський "Бук". Він навіть побував в полоні у бойовиків, які бачили в ньому шпигуна. Також в ході розслідування журналіст взяв коментар у експерта з балістики Йена Хорсфола з британського університету Кренфілду. Він підтвердив, що сліди на вцілілій обшивці "Боїнга" відповідають попаданню уламків від ракети "Бука".

"Я припускаю, що боєголовка розірвалася приблизно в десяти метрах від літака. В результаті вийшов щільний диск осколків, через який пролетів літак", - заявив експерт.

Журналіст розкритикував нову версію росіян про те, що літак збив український "Бук". Так, один з генералів армії РФ заявив, що одне відео з "Буком" було знято в Красноармійську, контрольованому українською владою. Однак експерти з геолокації встановили, що відео було знято за 200 км на схід від Красноармійська.

"Докази говорять про те, що російська ракетна установка збила беззахисний пасажирський літак. На його борту було 38 австралійців. Головна відповідальність за це лежить не на молодих солдатах, які натиснули на конпку, а на людині, яка їх туди відправила. І ця людина, напевно, так і не відповість за цей злочин", - йдеться у документальному фільмі, який закінчується фотографією президента Росії Володимира Путіна.

Нагадаємо, автор резонансного розслідування причин падіння Boeing-777 сказав, що "МН17" став "жертвою дуелі".



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: боїнг, бук
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Журналіст з Австралії довів, що МН17 збили з російського «Бука». ВІДЕО
18 травень, 2015, 10:43