Клюєви привласнили завод та гроші для дітей

Клюєви привласнили завод та гроші для дітей
Брати Андрій і Сергій Клюєви привласнили ВАТ «Завод напівпровідників». Фінансування його вони здійснювали за рахунок кредиту з бюджету, кошти якого мали направляти дітям та людям з обмеженими можливостями.

Про це йдеться у поданні Генпрокуратури до Верховної Ради з проханням дати дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа від «Опозиційного блоку» Сергія Клюєва, передає УП.

Згідно з поданням у 2007 році брати взяли участь у приватизації 74,99% цього заводу. Права на це вони не мали, оскільки не володіли необхідними патентами та технологіями.

Клюєви використали підприємство, яке мало патенти, але не мало грошей – «Силікон». Профінансувати завод брати погодилися за умови наступного розділу навпіл між Клюєвим та «Силіконом».

Після того, як «Силікон» виграв конкурс і став власником заводу, Клюєви переконали власника підприємства укласти додаткові договори між «Силіконом» та їхніми фірмами, в результаті чого «Силікон» потрапив до Клюєвих у боргову залежність. В результаті, вони заволоділи «Заводом напівпровідників» через австрійську компанію «Актів Солар Холдинг».

Після цього, у статусі народних депутатів України, брати добилися від «Укрексімбанку» виділення кредиту на розвиток заводу у 200 мільйонів євро на «розвиток «Заводу напівпровідників» і створення вертикально-інтегрованої компанії з виробництва полікристалічного кремнію».

Ще 200 мільйонів гривень, Андрій Клюєв домігся на посаді першого віце-прем’єра від Державного агентства з інвестицій та розвитку – для погашення кредиту банку. Однак у агентства не було таких коштів, тому видатки держбюджету було перерозподілено за рахунок коштів із захищених статей бюджету. Початково вони призначалися для субвенцій місцевим бюджетам на виплату допомогу сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, людям з обмеженими можливостями з дитинства, дітям з особливими потребами та тимчасової допомоги дітям.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.