У Луцьку вперше згуртували дизайнерів

У Луцьку вперше згуртували дизайнерів
11 червня у Луцьку вперше відбулася зустріч дизайнерів, аніматорів, художників та всіх, хто причетний до сфери візуального мистецтва.

Зустріч пройшла в рамках Behance Portfolio Reviews - всесвітньої ініціативи глобальної онлайн-спільноти Behance, в рамках якої у багатьох країнах світу традиційно проходять такі зустрічі. В Україні Behance Portfolio Reviews щорічно відбуваються у Києві, Львові, Харкові, Рівному, інших містах, у Луцьку такий дизайнерський івент - вперше.

Ініціатором його проведення у нашому місті стала молода дизайнерка з Луцька Катерина Яцушек. Дівчина навчалась у Львові та відвідала Behance Portfolio Reviews, який там проводиться щорічно, і захотіла зробити таку зустріч і в рідному місті.

"У Луцьку багато талановитих дизайнерів, художників, тож ми вирішили таким чином їх згуртувати. Під час зустрічі дизайнери будь-яких напрямків, художники презентують свої портфоліо, діляться досвідом, знайомляться між собою. У нас охочих презентувати свої напрацювання виявилось вісім, і це досить багато," - розповіла Катерина.

А про те, що "спраглих" до таких зустрічей у Луцьку багато свідчить те, що на Behance Portfolio Reviews зареєструвалось, за словами організаторів, більше 90 лучан.

Одним із спікерів Behance Portfolio Reviews у Луцьку став дизайнер Кирило Ткачов, який прочитав лекцію на тему “Каліграфія, леттерінг, шрифти”.

Молодий вуличний художник із Луцька Андрій Кальков розповів про концепцію своїх робіт - графічної серії "Круговорот". До речі, робота з цієї серії нещодавно під час фестивалю "Art territiry" прикрасила стіну одного з будинків на вулиці Лесі Українки.

Ще один луцький майстер стріт-арту Юрій Карась презентував графіті луцької спільноти «Magic Art Group». Саме ці художники створили «Мироносицю» та розмалювали стіну спеціалізованої загальноосвітньої школи, що на вулиці Лесі Українки, 20.

Також на зустрічі відбулися презентації: журналу Plateful від Ірини Гуртовенко, “Моушнвідео” від Миколи Кушнірука, “Творчість своїми руками” Марії Оліферук. Леонід Тивонюк розповів про “Анімацію”, а луцькі дизайнерки Вікторія Федина-Моклиця, Катерина Яцушек, Тетяна Іванчук - про графічний дизайн.

У майбутньому організатори планують повторити таку зустріч, а також хочуть зробити виїзний пленер.

Оксана ФЕДОРУК, ВолиньPost

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Вероніка Савченко не було на презентації
Відповісти
виправили
Відповісти
крута була туса)
Відповісти
Приємно бачити на таких заходах своїз студентів!
Відповісти
Так, звісно, багато студентів з КА "Шаг".
Відповісти
По суті, бачу багато людей, які ну геть не дизайнЫры
Відповісти
Бачу своїх одногрупників по Шагу, дизайнерів. Маю та Юлю
Відповісти
Останні новини
У Луцьку вперше згуртували дизайнерів
12 червень, 2015, 10:17