Російські представники в СЦКК визнали 65 випадків порушення режиму тиші бойовиками

Російські представники в СЦКК визнали 65 випадків порушення режиму тиші бойовиками
Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки та співробітництва у Європі стверджує, що російські представники Збройних сил Російської Федерації в Спільному центрі з контролю та координації заявляють про 65 випадків порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків на Донбасі.

Про це йдеться у звіті місії за 16 червня, опублікованому в середу.

«У штабі Спільного центру з контролю та координації у підконтрольному уряду України Соледарі (77 км на північ та північний схід від Донецька), спеціальній моніторинговій місії презентували окремі журнали реєстрації порушень припинення вогню за 15 червня від представників Збройних сил України та Збройних сил Російської Федерації», - йдеться у звіті.

Зокрема, зазначається, що представники ЗСУ зафіксували 102 факти таких порушень, з яких було відзначено, що 86 фактів належать до порушень зі сторони незаконних збройних формувань, включаючи 11 випадків застосування спареної артилерії, 20 випадків застосування 120-мм мінометів, та чотири факти ведення вогню із танків.

Також, українська сторона прозвітувала, що двоє військових було вбито, та трьох поранено у бою.

«Відповідно до журналів реєстрації порушення вогню представників російських Збройних сил, було зафіксовано 87 порушень. З них 22 віднесено до українських Збройних сил та 65 до незаконних збройних формувань», - наголошується у звіті.

Спостерігачі відзначають, що «російський генерал-лейтенант також відзначив, що дві ймовірні атаки були зупинені 15 червня біля Донецького аеропорту внаслідок раннього втручання російських представників у Спільному центрі з контролю та координації».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Російські представники в СЦКК визнали 65 випадків порушення режиму тиші бойовиками
18 червень, 2015, 06:41