Луцькі депутати відмовились перевіряти ДКП «Луцьктепло»

Луцькі депутати відмовились перевіряти ДКП «Луцьктепло»
Члени постійної комісії з питань ЖКГ, екології, транспорту та енергозбереження не підтримали питання, які стосувались перевірки «Луцьктепла».

Про це стало відомо під час засідання комісії у стінах Луцької міської ради.

На розгляд членів комісії запропонували два питання, які стосувались перевірки діяльності комунального підприємства: «Про створення тимчасової контрольної комісії міської ради щодо вивчення питання фінансово-економічного стану ДКП «Луцьктепло» та «Про звіт керівництва ДКП «Луцьктепло».

Стосовного першого питання, то депутат міськради Юрій Вега переконаний, що робота комунального підприємства є неякісною, та й, мовляв, на підприємстві є постійні конфлікти між працівниками і адміністрацією. Окрім цього, він хоче перевірити борги «Луцьктепла» перед «Волиньгазом».

Останнє обурило нового директора ДКП «Луцьктепло» Юрія Паращія:

«Борги перед «Волиньгазом» - це неправда. З населенням особливих проблем нема, бо 80% населення справно платять за послуги. Ми собі не можемо самостійно встановлювати тарифи і робити , що хочемо. До прикладу, якщо ви купуєте хліб в магазині, собівартість його - гривня, а вас змушують продавати його по 50 копійок, багато прибутку отримаєте? Так, усім зараз несолодко, але треба вирішувати спірні питання разом. Якщо ви будете кричати, мовляв, «Луцьктепло» - банкрут, як ви думаєте, якою буде проплата споживачів. Я вважаю, що вона суттєво зменшиться», - обурився він.

Натомість, депутат Луцької міської ради Ігор Поліщук подав питання «Про звіт керівництва ДКП «Луцьктепло».

«Перший заступник голови Волинської ОДА Сергій Кудрявцев сказав, що через борги «Луцьктепло» може стати банкрутом. Під час прес-конференції прокурора області була інформація, що на підприємстві є випадки корупції. Разом із тим колектив підприємства заявив про численні зловживання керівництва службовим становищем, зокрема щодо списання бензину, заміни вікон на дерев’яні замість металопластикових і тому подібне. Думаю, керівник підприємства повинен прозвітуватись перед міськрадою», - сказав він.

Проте, жодне з питань члени комісії не підтримали.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
коли настане порядок у нашій державі?...
Відповісти
жопа з нашою владою
Відповісти
Рєбята може ви не знаєте, що там керівника призначили тиждень тому, йому треба час щоб щось змінити, а ви вже його ладні вкусити.
Відповісти
Депутаты знают, что луцктепло сплошная коррупция. Поэтому и не дают старт проверкам! Люди, выбирайте нормальных управителей города!
Відповісти