Справу про збитий малазійський літак буде розглядати ООН. ВІДЕО

Справу про збитий малазійський літак буде розглядати ООН. ВІДЕО
Влада Нідерландів хоче створити міжнародний трибунал при ООН для розслідування справи про збитий малайзійський літак рейсу "МН17" і зараз обговорюють цю ідею з лідерами союзних держав. Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерела в голландському уряді.

Пише ТСН.

Планується, що справу буде передано трибуналу під егідою Ради безпеки ООН після того, як буде завершено розслідування нідерландських слідчих і будуть названі імена підозрюваних. Результати розслідування очікуються в жовтні.

Джерело в голландському уряді заявило Reuters, що трибунал при ООН буде найкращим виходом із ситуації, оскільки там "найбільш висока ймовірність співпраці з боку всіх зацікавлених держав".

На тлі погіршення відносин Заходу з Росією навряд чи Москва буде співпрацювати з трибуналом, якщо він буде проводитися під голландською юрисдикцією. Однак, якщо трибунал буде проводитися під егідою Ради безпеки ООН, російській владі доведеться або співпрацювати, або використовувати право вето, що призведе до звинувачень в перешкоджанні правосуддю у справі про масову загибель людей.

Якщо Москва відмовиться від трибуналу, то Нідерланди зможуть наполягати на додаткових санкціях проти Росії, крім тих, які вже введені ЄС і США.

Наголошується, що нідерландська влада сподівається на те, що трибунал буде проводитися на території Голландії. Однак, як він буде діяти, як будуть затримуватися підозрювані і доставлятися в суд, це ще потрібно буде розробити.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Справу про збитий малазійський літак буде розглядати ООН. ВІДЕО
24 червень, 2015, 01:40